Euribor korko

Euribor-korko on euroalueen yhteinen viitekorko, jota päivittäin julkaistaan. Se on tärkeä indikaattori, joka kuvastaa pankkien lainaamisen hintaa keskenään. Euribor-korko vaikuttaa suoraan monien lainojen, kuten asuntolainojen, korkoihin. Tämä korko määritellään eri ajanjaksoille, joista yleisin on 12 kuukauden Euribor.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Euribor-korko on euroalueen yhteinen viitekorko
Euribor-vaikuttaa suoraan monien lainojen korkoihin
Euribor määritellään eri ajanjaksoille

Tutustu tarkemmin Euribor-korkoon ja sen vaikutuksiin lainaasi sivustollamme Lainaaheti.fi.

Tutustu Euribor-korkoon

Euribor-korko on euroalueen yhteinen viitekorko, joka vaikuttaa suoraan monien lainojen korkoihin.

Seuraa Euribor-koron kehitystä

Euribor-koron seuraaminen on tärkeää, jotta ymmärrät, miten se vaikuttaa lainasi korkoon ja kokonaiskustannuksiin.

Vertaile lainoja

Vertaile erilaisia lainoja ja niiden korkoja. Huomioi, että Euribor-korko vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin.

Euribor-korko selitettynä: Mitä se tarkoittaa ja kuinka se vaikuttaa lainaasi?

Euribor-korko on termi, joka saattaa herättää kysymyksiä. Mitä se oikeastaan tarkoittaa ja miten se vaikuttaa lainaasi? Tässä osiossa selitämme, mitä Euribor-korko on ja kuinka se vaikuttaa lainan korkoon.

Mitä Euribor-korko tarkoittaa?

Euribor on lyhenne sanoista Euro Interbank Offered Rate. Se on viitekorko, johon euroalueen pankkien välisten lyhytaikaisten lainojen korot perustuvat. Euribor-korko määritellään päivittäin ja se kertoo, millä korolla pankit ovat valmiita lainaamaan rahaa toisilleen.

Euribor-korkoa on erilaisia, ja ne vaihtelevat laina-ajan pituuden mukaan. Esimerkiksi 3 kuukauden Euribor on yleisimmin käytetty viitekorko asuntolainoissa Suomessa. Se tarkoittaa, että lainan korko tarkistetaan ja mahdollisesti muuttuu joka kolmas kuukausi.

Kuinka Euribor-korko vaikuttaa lainaasi?

Euribor-korko vaikuttaa suoraan lainasi korkoon, jos lainasi on sidottu Euribor-korkoon. Kun Euribor nousee, myös lainasi korko nousee, ja päinvastoin. Tämä tarkoittaa, että lainanlyhennyksesi määrä voi vaihdella Euribor-koron mukaan.

Esimerkiksi, jos lainasi on sidottu 3 kuukauden Euriboriin, lainasi korko tarkistetaan neljännesvuosittain. Jos Euribor on tällöin nousussa, myös lainasi korko nousee. Jos Euribor laskee, myös lainasi korko laskee.

Euribor-korkoon sidottu laina on siis joustava ratkaisu, joka voi olla edullinen silloin, kun korot ovat matalalla. Toisaalta, jos korot nousevat, lainan kustannukset voivat kasvaa yllättäen. Tämän vuoksi on tärkeää ymmärtää, mitä Euribor-korko tarkoittaa ja miten se vaikuttaa lainasi kustannuksiin.

Kilpailuta lainat - Euribor korko

Usein kysytyt kysymykset

Euribor-korko on euroalueen pankkien välisten lyhytaikaisten lainojen viitekorko. Se määräytyy keskimääräisenä korona, jonka joukko euroalueen suurimpia pankkeja on valmis tarjoamaan toisilleen lyhytaikaisista lainoista. Euribor-korkoja on eri pituisille laina-ajoille, yleisimpiä ovat 1, 3, 6 ja 12 kuukauden euribor-korot. Euribor-korko vaikuttaa muun muassa asuntolainojen ja muiden lainojen korkoihin, sillä se on usein lainan viitekorko.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus