Maksuhäiriömerkintä

Maksuhäiriömerkintä on merkki, jonka saat, kun et ole maksanut laskujasi ajallaan. Tämä merkintä voi vaikuttaa moniin asioihin, kuten mahdollisuuteesi saada lainaa tai vuokrata asunto. On tärkeää tietää, mitä maksuhäiriömerkintä tarkoittaa ja miten se voi vaikuttaa elämääsi.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Tietoa maksuhäiriömerkinnästä
Neuvoja taloudellisen tilanteen selvittämiseen
Apua lainan saamiseen maksuhäiriömerkinnästä huolimatta

Tutustu Lainaaheti.fi sivustoon ja löydä ratkaisu taloudelliseen tilanteeseesi.

Tutustu maksuhäiriömerkinnän vaikutuksiin

Lue tietoa siitä, miten maksuhäiriömerkintä vaikuttaa taloudelliseen tilanteeseesi ja mitä se tarkoittaa käytännössä.

Selvitä taloudellinen tilanteesi

Käytä Lainaaheti.fi:n tarjoamia neuvoja ja työkaluja taloudellisen tilanteesi selvittämiseen.

Hae lainaa

Hae lainaa Lainaaheti.fi:n kautta, joka tarjoaa apua myös maksuhäiriömerkinnän saaneille.

Maksuhäiriömerkinnän määritelmä ja merkitys luottotiedoissa

Maksuhäiriömerkintä on merkintä, joka tehdään luottotietorekisteriin, kun henkilö tai yritys ei ole maksanut velkaansa ajallaan. Tämä merkintä voidaan tehdä suoraan velkojan toimesta tai ulosoton kautta, mikäli velkaa ei ole maksettu ulosoton määräajassa. Maksuhäiriömerkintä on vakava asia, sillä se vaikuttaa luottotietoihin ja voi estää esimerkiksi lainan saamisen, vuokra-asunnon löytämisen tai sopimuksen tekemisen esimerkiksi puhelinliittymästä.

Maksuhäiriömerkinnän synty

Maksuhäiriömerkintä syntyy, kun velka jää maksamatta. Tämä voi tapahtua esimerkiksi silloin, kun lasku jää maksamatta ja siitä aiheutuva maksuhäiriömerkintä rekisteröidään luottotietorekisteriin. Mikäli velkaa ei makseta ulosoton määräajassa, voidaan maksuhäiriömerkintä tehdä myös ulosoton kautta.

Maksuhäiriömerkinnän vaikutukset

Maksuhäiriömerkintä vaikuttaa monin tavoin. Se voi estää esimerkiksi lainan saamisen, vuokra-asunnon löytämisen tai sopimuksen tekemisen esimerkiksi puhelinliittymästä. Maksuhäiriömerkinnän saaneella voi olla vaikeuksia saada luottoa, sillä merkintä kertoo luotonantajalle, että henkilöllä on ollut vaikeuksia hoitaa taloudellisia velvoitteitaan.

Maksuhäiriömerkinnän poistuminen

Maksuhäiriömerkintä poistuu luottotietorekisteristä aikanaan. Yleensä merkintä on voimassa 2-5 vuotta, mutta tämä riippuu siitä, minkä tyyppinen merkintä on kyseessä. Kun merkintä poistuu, luottotiedot puhdistuvat ja henkilö voi jälleen saada luottoa normaalisti. Kannattaa kuitenkin muistaa, että maksuhäiriömerkinnän saaminen on aina merkki taloudellisista vaikeuksista, ja sen välttäminen on tärkeää.

Kilpailuta lainat - Maksuhäiriömerkintä

Usein kysytyt kysymykset

Maksuhäiriömerkinnällä on useita konkreettisia vaikutuksia henkilön taloudelliseen elämään. Se voi vaikeuttaa uuden lainan, luottokortin tai jopa puhelinliittymän saamista, sillä monet yritykset tarkistavat luottotiedot ennen sopimuksen solmimista. Myös vuokra-asunnon saaminen voi olla hankalaa, sillä monet vuokranantajat suosivat luottotiedollisia vuokralaisia. Lisäksi vakuutukset saattavat tulla kalliimmaksi tai niiden saaminen voi olla vaikeaa. Maksuhäiriömerkintä voi myös vaikuttaa työnsaantiin, sillä jotkut työnantajat tarkistavat työnhakijoiden luottotiedot. Maksuhäiriömerkintä säilyy luottotiedoissa useita vuosia, minkä vuoksi sen vaikutukset voivat olla pitkäkestoisia.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus