Lainan korko

Lainan korko on käsite, johon jokaisen lainaa hakevan tulisi perehtyä. Se on hinta, jonka lainanottaja maksaa lainanmyöntäjälle lainaamastaan rahasta. Korko määritellään prosenttiosuutena lainasummasta, ja se voi koostua useista eri osatekijöistä, kuten viitekorosta ja marginaalista. Korko on siis rahan hinta, ja sen suuruus riippuu monista tekijöistä, kuten lainan riskitasosta ja laina-ajasta.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Korko on rahan hinta
Korko määritellään prosenttiosuutena lainasummasta
Korko koostuu useista osatekijöistä

Tutustu lainaehtoihin huolellisesti ja varmista, että ymmärrät, mitä lainan korko tarkoittaa ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Ymmärrä, mitä lainan korko tarkoittaa

Lainan korko on rahan hinta, jonka lainanottaja maksaa lainanmyöntäjälle lainaamastaan rahasta. Se määritellään prosenttiosuutena lainasummasta.

Tutki lainan korkoa

Korko koostuu useista osatekijöistä, kuten viitekorosta ja marginaalista. On tärkeää tutkia nämä tekijät huolellisesti, sillä ne vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin.

Vertaile lainoja

Vertaile eri lainantarjoajien korkoja ja ehtoja. Huomioi, että halvin nimelliskorko ei välttämättä tarkoita edullisinta lainaa, sillä lainan kokonaiskustannukset muodostuvat useista eri tekijöistä.

Mitä tarkoittaa lainan korko?

Lainan korko on erittäin tärkeä tekijä, kun puhutaan lainan hankkimisesta. Se on se hinta, jonka lainanottaja maksaa lainanantajalle lainatusta rahasta. Toisin sanoen, se on se summa, jonka lainanottaja maksaa ylimääräisenä takaisin lainanantajalle laina-ajan puitteissa.

Korkotyypit

On olemassa useita erilaisia korkotyyppejä, joista yleisimpiä ovat nimelliskorko, todellinen vuosikorko ja viitekorko.

Kuinka lainan korko määritellään?

Lainan korko määritellään usein lainasopimuksessa ja se voi olla kiinteä tai vaihtuva. Kiinteä korko pysyy samana koko laina-ajan, kun taas vaihtuva korko voi muuttua laina-ajan aikana. Korko määritellään usein suhteessa viitekorkoon, joka voi olla esimerkiksi Euribor tai pankin oma prime-korko.

Miten lainan korko vaikuttaa lainan takaisinmaksuun?

Korko vaikuttaa suoraan siihen, kuinka paljon lainaa tulee maksaa takaisin. Mitä korkeampi korko on, sitä enemmän lainaa tulee maksaa takaisin. Korko lasketaan yleensä kuukausittain, joten korkeampi korko tarkoittaa suurempaa kuukausittaista maksuerää.

Kilpailuta lainat - Lainan korko

Usein kysytyt kysymykset

Lainan nimelliskorko tarkoittaa pelkästään lainasta perittävää korkoa vuositasolla ilman muita kuluja. Se on siis koron osuus lainan kokonaiskustannuksista. Todellinen vuosikorko sen sijaan sisältää kaikki lainasta aiheutuvat kulut, kuten avaus- ja tilinhoitomaksut, ja se ilmaisee lainan kokonaiskustannukset vuodessa prosentteina. Todellinen vuosikorko antaa siten paremman kuvan lainan kokonaiskustannuksista kuin pelkkä nimelliskorko.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus