Korkokatto

Korkokatto on termi, jota käytetään kuvaamaan lainan korkoprosentille määriteltävää enimmäissuuruutta. Se on pankkien kauppaama tuote, jolla voi ostaa varmuuden siitä, että vaihtuvaan viitekorkoon sidottu lainan korko ei nouse sovittua ylärajaa suuremmaksi. Korkokatto on eräänlainen korkosuojaus, joka suojaa velallista hallitsemattomalta korkojen nousulta. Korkokattoa voidaan soveltaa esimerkiksi asuntolainoihin tai muihin euriborkorkoisiin lainoihin.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Korkokatto määrittää koron ylärajan
Korkokatto suojaa korkojen nousulta
Soveltuu eri tyyppisiin lainoihin

Harkitse korkokaton käyttöönottoa, jos haluat varmuutta lainasi korkokuluihin.

Määritä tarpeesi

Mieti, tarvitsetko korkokattoa lainaasi. Se voi olla hyödyllinen, jos haluat suojautua korkojen nousulta.

Vertaile tarjouksia

Eri pankit tarjoavat erilaisia korkokattoja. Vertaile eri tarjouksia ja valitse sinulle sopivin.

Tee sopimus

Kun olet valinnut sinulle sopivan korkokaton, tee sopimus pankin kanssa. Muista, että korkokatto on yleensä maksullinen lisäpalvelu.

Mitä tarkoittaa korkokatto?

Korkokatto on rahoitusalan termi, joka viittaa enimmäiskorkoon, jonka lainan korko voi nousta. Se on siis korkosuojauksen muoto, joka tarjoaa turvaa korkojen nousua vastaan. Korkokattoa voidaan soveltaa esimerkiksi asuntolainaan, jolloin lainanottaja voi suojautua korkojen nousulta.

Korkokatto ja lainan korko

Korkokatto määrittää sen, kuinka korkeaksi lainan korko voi nousta. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka markkinakorot nousisivat, lainan korko ei ylitä sovittua korkokattoa. Korkokatto on siis eräänlainen vakuutus, joka suojaa sinua korkojen nousulta. Se antaa sinulle turvaa ja ennustettavuutta lainan maksamiseen.

Korkokatto ja pankin rooli

Pankin rooli korkokaton määrittämisessä on merkittävä. Pankki tarjoaa korkokaton palveluna, josta peritään erillinen hinta. Korkokattoa harkitsevan onkin tärkeää ottaa huomioon korkokaton hinta suhteessa sen tuomaan turvaan ja hyötyyn.

Korkokaton hyödyt ja haitat

Korkokaton suurin hyöty on sen tarjoama suoja korkojen nousua vastaan. Korkokaton avulla lainan korko pysyy samana, vaikka markkinakorot nousisivat. Korkokatto voi siis säästää sinulta merkittäviä summia, jos korot nousevat. Toisaalta, jos korot eivät nouse tai ne laskevat, korkokattoa ei välttämättä tarvita ja sen hinta saattaa tuntua turhalta.

On myös hyvä muistaa, että korkokatto ei alenna lainan korkoa, vaan ainoastaan rajoittaa sen nousua. Korkokatto ei siis suojaa sinua korkojen laskulta. Tämän vuoksi onkin tärkeää miettiä, kannattaako korkokattoa ottaa, vai olisiko esimerkiksi kiinteä korko parempi vaihtoehto.

Korkokatto on siis työkalu, jonka avulla voit suojautua korkojen nousulta. Sen avulla voit tehdä lainan maksamisesta ennustettavampaa ja turvallisempaa. Korkokaton hankkimisen kannattavuus riippuu kuitenkin monista tekijöistä, kuten korkotason kehityksestä ja korkokaton hinnasta.

Kilpailuta lainat - Korkokatto

Usein kysytyt kysymykset

Korkokatto on rahoitusinstrumentti, joka suojaa lainanottajaa koron nousulta rajoittamalla koron enimmäismäärän. Korkokatto määritellään prosentteina ja se on maksimi korko, jonka lainanottaja joutuu maksamaan lainastaan. Jos markkinakorko nousee yli sovitun korkokaton, lainan korko ei nouse, vaan pysyy korkokaton mukaisena. Korkokatto voi olla joko kiinteä tai se voi olla sidottu esimerkiksi euribor-korkoon. Korkokaton avulla lainanottaja voi suojautua korkojen nousulta ja varmistaa, että lainan kustannukset eivät nouse yli tietyn ennalta määritellyn tason.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus