Nimelliskorko

Nimelliskorko on termi, jota käytetään kuvaamaan lainan korkoa ilman huomioon otettuja kuluja, kuten avausmaksuja tai tilinhoitomaksuja. Se on yksi tapa vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia, mutta se ei anna koko kuvaa lainan todellisista kustannuksista. Sivustolla Lainaaheti.fi voit tutustua tarkemmin nimelliskoron merkitykseen ja sen eroihin verrattuna todelliseen vuosikorkoon.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Ymmärrä nimelliskorko
Vertaile lainatarjouksia
Huomioi kaikki lainan kulut

Aloita vertailu Lainaaheti.fi:n avulla ja löydä sinulle sopivin lainatarjous!

Tutustu nimelliskorkoon

Lue tietoa nimelliskorosta ja sen merkityksestä lainan kustannuksissa.

Vertaile lainatarjouksia

Käytä Lainaaheti.fi:n vertailutyökalua eri lainatarjousten vertailuun.

Huomioi kaikki kulut

Muista, että lainan todelliset kustannukset koostuvat nimelliskoron lisäksi myös muista kuluista.

Nimelliskorko: Määritelmä ja merkitys lainan kustannuksissa

Nimelliskorko on yksi keskeisimmistä termeistä, kun puhutaan lainoista ja niiden kustannuksista. Mutta mitä tarkoittaa nimelliskorko? Nimelliskorko on se korko, jonka pankki ilmoittaa lainasta perittävänä korkona. Se on siis lainan peruskorko, johon lisätään mahdolliset muut kulut, kuten tilinhoitomaksut tai avausmaksut, saadaksemme todellisen vuosikoron.

Nimelliskorko ei siis kerro koko totuutta lainan kustannuksista, sillä se ei sisällä muita kuluja. Tämä tekee nimelliskoron ja todellisen vuosikoron erottamisesta tärkeää. Todellinen vuosikorko kertoo lainan kustannukset kokonaisuudessaan prosentteina lainasummasta. Se sisältää nimelliskoron lisäksi myös kaikki lainaan liittyvät muut kulut.

Nimelliskorko on kuitenkin tärkeä mittari, sillä se antaa suuntaa lainan kustannuksista. Esimerkiksi asuntolainan nimelliskorko voi olla alhainen, mutta jos lainaan liittyy paljon muita kuluja, todellinen vuosikorko nousee. Toisaalta, jos lainassa on korkea nimelliskorko, mutta ei muita kuluja, todellinen vuosikorko voi olla edullisempi.

Nimelliskorko määritellään usein viitekoron, kuten euribor, päälle. Viitekorko on pankkien välisten lainojen korko, jota pankit käyttävät omien lainojensa korkojen määrittelyssä. Euribor on yksi yleisimmin käytetyistä viitekoroista.

Jos haluat tietää, mitä laina tulee maksamaan kokonaisuudessaan, kannattaa aina tarkastella todellista vuosikorkoa. Nimelliskorko antaa kuitenkin hyvän kuvan lainan kustannusten suuruusluokasta, ja sen avulla voit nopeasti vertailla eri lainojen korkoja.

Kilpailuta lainat - Nimelliskorko

Usein kysytyt kysymykset

Nimelliskorko on lainalle tai sijoitukselle määritelty peruskorko, joka ilmoitetaan yleensä prosentteina. Se määritellään usein vuosittaiseksi koroksi ja se on luku, joka ilmoitetaan lainasopimuksessa. Nimelliskorko ei kuitenkaan ota huomioon mahdollisia muita lainasta aiheutuvia kuluja eikä korkoa korolle -ilmiötä. Tästä syystä nimelliskorko ei aina anna koko kuvaa lainan todellisesta vuosikustannuksesta.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus