Lainanmyöntäjä

Lainanmyöntäjä tarkoittaa tahoa, joka tarjoaa lainoja yksityishenkilöille tai yrityksille. Lainanmyöntäjä voi olla esimerkiksi pankki, rahoituslaitos tai muu luotonantaja. Lainanmyöntäjä arvioi lainanhakijan maksukyvyn ja päättää lainan myöntämisestä. Laina-aika, korko ja takaisinmaksuehdot määritellään lainasopimuksessa, jonka molemmat osapuolet hyväksyvät. Lainanmyöntäjän tehtävä on myös seurata lainan takaisinmaksua ja tarvittaessa periä lainaa takaisin.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Lainan hakeminen

Lainanhakija täyttää lainahakemuksen, jossa ilmoitetaan tarvittavat tiedot lainan myöntämistä varten.

Lainapäätös

Lainanmyöntäjä arvioi hakijan maksukyvyn ja tekee päätöksen lainan myöntämisestä.

Lainasopimus

Kun lainapäätös on myönteinen, laaditaan lainasopimus, jossa määritellään laina-aika, korko ja takaisinmaksuehdot.

Lainanmyöntäjän rooli ja vastuut

Lainanmyöntäjä on taho, joka tarjoaa lainaa asiakkaalle. Tämä voi olla pankki tai muu rahoituslaitos. Lainanmyöntäjän rooli ei rajoitu pelkästään lainan myöntämiseen, vaan siihen liittyy useita vastuita ja velvollisuuksia.

Ensimmäinen ja tärkein tehtävä on arvioida lainanhakijan kykyä maksaa laina takaisin. Tätä varten lainanmyöntäjä tarkastelee hakijan tuloja, menoja, luottotietoja ja muita taloudellisia tietoja. Mikäli lainanmyöntäjä päättää, että hakija pystyy hoitamaan lainan takaisinmaksun, voidaan laina myöntää.

Lainanmyöntäjän tulee myös informoida lainanhakijaa lainan ehdoista. Tämä tarkoittaa, että lainanmyöntäjän on selitettävä selkeästi, mitä laina tarkoittaa hakijalle, kuinka paljon lainasta aiheutuu kuluja ja korkoja, miten laina maksetaan takaisin ja mitä seurauksia on, jos lainaa ei makseta takaisin ajallaan.

Tämän lisäksi lainanmyöntäjällä on vastuu lainan seurannasta. Lainanmyöntäjän on seurattava, että lainaa maksetaan takaisin sovitusti ja että lainan ehdot pysyvät voimassa. Jos lainan takaisinmaksussa ilmenee ongelmia, lainanmyöntäjän tulee olla yhteydessä lainanhakijaan ja pyrkiä löytämään ratkaisu tilanteeseen.

Lopuksi on tärkeää huomata, että lainanmyöntäjä on vastuussa siitä, että lainan myöntäminen on lainmukaista ja eettistä. Lainanmyöntäjän ei ole mahdollista myöntää lainaa, jos se johtaisi esimerkiksi hakijan taloudelliseen ahdinkoon tai jos hakija ei ymmärrä lainan ehtoja.

Kilpailuta lainat - Lainanmyöntäjä

Usein kysytyt kysymykset

Yleisimmin lainanmyöntäjänä toimii pankki tai muu rahoituslaitos.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus