Lainan kokonaiskustannukset

Lainan kokonaiskustannukset ovat summa, jonka lainanottaja maksaa koko laina-ajan aikana. Ne sisältävät lainan pääoman lisäksi korot ja muut lainaan liittyvät kulut, kuten avaus- ja tilinhoitomaksut. Lainan kokonaiskustannukset ilmaistaan usein todellisena vuosikorkona, joka kuvaa lainan vuotuisia kustannuksia prosentteina lainan alkuperäisestä määrästä.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Korko ja kulut vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin
Todellinen vuosikorko kuvaa lainan vuotuisia kustannuksia
Laina-aika vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin

Tutustu eri lainavaihtoehtoihin ja niiden kokonaiskustannuksiin Lainaaheti.fi -sivustolla.

Ymmärrä lainan kokonaiskustannukset

Tutustu lainan ehtoihin ja selvitä, mitä kaikkia kuluja lainaan liittyy. Laske yhteen lainan pääoma, korot ja muut kulut.

Vertaile eri lainavaihtoehtoja

Vertaile eri lainojen kokonaiskustannuksia ja todellisia vuosikorkoja. Muista ottaa huomioon myös laina-aika.

Valitse itselle sopivin laina

Valitse laina, jonka kokonaiskustannukset ja muut ehdot sopivat parhaiten omiin tarpeisiisi ja taloudelliseen tilanteeseesi.

Lainan kokonaiskustannusten määrittely ja sen merkitys

Lainan kokonaiskustannukset määritellään yleisesti ottaen kaikkina kustannuksina, jotka liittyvät lainan ottamiseen ja takaisinmaksamiseen. Tähän sisältyy usein lainan korot, mahdolliset palvelumaksuttilinhoitomaksut ja muut mahdolliset lainaan liittyvät kulut. Lainan kokonaiskustannukset ilmaistaan usein todellisena vuosikorkona, joka kertoo lainan kustannukset prosentuaalisesti vuodessa.

Lainan kokonaiskustannusten määrittely on erittäin tärkeää, sillä se antaa sinulle selkeän kuvan siitä, kuinka paljon laina tulee maksamaan sinulle koko laina-ajan aikana. Se auttaa sinua myös vertailemaan eri lainoja ja löytämään sinulle sopivimman ja edullisimman lainan.

On tärkeää ymmärtää, että lainan kokonaiskustannukset eivät ole sama asia kuin lainan nimelliskorko. Nimelliskorko ei sisällä muita lainan kustannuksia, kuten palvelumaksuja tai muita kuluja. Todellinen vuosikorko sen sijaan kertoo lainan todelliset kustannukset, mukaan lukien kaikki kulut.

Esimerkiksi, jos otat 1000 euroa lainaa, nimelliskorko saattaa olla 5%, mutta kun otetaan huomioon kaikki lainan kulut, todellinen vuosikorko saattaa olla 10%. Tämä tarkoittaa, että maksat lainasta vuodessa yhteensä 100 euroa korkoa ja kuluja.

Lainan kokonaiskustannusten määrittely on siis tärkeä osa lainan vertailua ja lainapäätöksen tekemistä. Se auttaa sinua ymmärtämään, kuinka paljon laina todellisuudessa maksaa, ja valitsemaan sinulle parhaiten sopivan lainan.

Kilpailuta lainat - Lainan kokonaiskustannukset

Usein kysytyt kysymykset

Lainan kokonaiskustannukset tarkoittavat summaa, joka lainanottajan tulee maksaa laina-aikana. Nämä kustannukset koostuvat lainan pääomasta, eli lainattavasta summasta, sekä siihen liittyvistä koroista, palkkioista ja muista maksuista. Lainan kokonaiskustannukset lasketaan yhteenlaskemalla lainan pääoma ja kaikki lainaan liittyvät kulut. Tämä antaa kattavan kuvan siitä, paljonko lainan ottaminen todellisuudessa maksaa, ja auttaa vertailemaan eri lainavaihtoehtoja.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus