Mikä on ASP-Tili?

ASP-tili tarkoittaa asuntosäästöpalkkiotiliä, joka on osa valtion tukemaa ASP-järjestelmää. Tämä järjestelmä on suunniteltu helpottamaan ensiasunnon hankintaa. ASP-tilille tulee säästää vähintään kaksi vuotta, jonka jälkeen voi hakea ASP-lainaa ensiasunnon ostoa varten. ASP-lainan korko on edullinen ja valtio tukee lainan korkoa, jos se nousee yli 3,8 prosentin.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Edullinen korko
Valtion tuki
Helpottaa ensiasunnon hankintaa

Harkitse ASP-tilin avaamista, jos suunnittelet ensiasunnon ostoa. Se tarjoaa monia etuja ja helpottaa asunnon hankintaa.

ASP-tilin avaaminen

Avaa ASP-tili pankissa. Tämä on ensimmäinen askel kohti ensiasunnon hankintaa.

Säästäminen

Säästä ASP-tilille vähintään kaksi vuotta. Tämän jälkeen voit hakea ASP-lainaa.

Ensiasunnon hankinta

Hae ASP-lainaa ja osta ensiasunto. Nauti edullisesta korosta ja valtion tuesta.

ASP-tilin perusperiaatteet ja hyödyt

ASP-tili on erityinen säästötili, jonka avulla voit säästää ensiasunnon ostoa varten. Tämä tili on suunniteltu erityisesti nuorille, jotka haluavat ostaa ensimmäisen asuntonsa. ASP-tilin perusperiaate on, että säästät vähintään kahden vuoden ajan, minkä jälkeen voit hakea ASP-lainaa.

ASP-tilin hyötyjä ovat muun muassa korkea korko, valtion takaama laina ja alhaisempi lainan korko. ASP-tilille maksetaan korkeampaa korkoa kuin tavalliselle säästötilille. Lisäksi, kun olet säästänyt tarpeeksi, voit saada valtion takaaman ASP-lainan, jonka korko on usein alhaisempi kuin tavallisen asuntolainan.

ASP-tilin avaaminen on helppoa. Voit avata tilin missä tahansa pankissa, ja voit aloittaa säästämisen heti. ASP-tilille tulee tehdä vähintään kahdeksan talletusta kahden vuoden aikana, ja jokaisen talletuksen on oltava vähintään 150 euroa.

ASP-tilin ehdot ovat joustavat. Voit esimerkiksi päättää, kuinka paljon haluat säästää joka kuukausi, ja voit muuttaa tätä summaa tarpeen mukaan. ASP-tilin korko koostuu peruskorosta ja lisäkorosta, jotka molemmat maksetaan tilille.

Kun olet säästänyt tarpeeksi, voit hakea ASP-lainaa. ASP-laina on valtion takaama laina, jolla voit ostaa ensimmäisen asuntosi. ASP-lainan korko on usein alhaisempi kuin tavallisen asuntolainan, ja laina-aika on joustava.

ASP-tili on siis erinomainen tapa säästää ensiasunnon ostoa varten. Sen avulla voit säästää rahaa korkean koron avulla, ja kun olet säästänyt tarpeeksi, voit saada valtion takaaman lainan, jolla voit ostaa asunnon.

Kilpailuta lainat - Mikä on ASP-Tili?

Usein kysytyt kysymykset

ASP-tili tarkoittaa asuntosäästöpalkkiotiliä, joka on tarkoitettu ensiasunnon hankintaan Suomessa. ASP-tilin avulla voit säästää vähintään kaksi vuotta, jonka jälkeen pankki myöntää sinulle lainan lopun asunnon hinnasta. ASP-järjestelmän etuna on se, että se tarjoaa edulliset lainaehdot, kuten alhaisen koron ja valtion korkotuen. Lisäksi järjestelmä kannustaa pitkäjänteiseen säästämiseen ja talouden suunnitteluun.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus