Osakesäästötili

Osakesäästötili on tarkoitettu osakesijoittajalle tarjoten merkittäviä etuja ja mahdollisuuksia. Se on tili, jolla voit käydä kauppaa osakkeilla verovapaasti, ja jonka avulla voit kasvattaa sijoitusten arvoa korkoa korolle -periaatteella. Osakesäästötili tarjoaa myös mahdollisuuden madaltaa kynnystä omistajuuteen ryhtymiseen.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Verovapaat osakekaupat
50 000 euron sijoitusraja
Korkoa korolle -ilmiö

Tutustu osakesäästötilin mahdollisuuksiin ja aloita sijoittamisen uusi aikakausi!

Osakesäästötilin avaaminen

Osakesäästötilin avaaminen on helppoa ja nopeaa. Valitse itsellesi sopiva pankki tai muu palveluntarjoaja ja seuraa heidän ohjeitaan tilin avaamiseen.

Rahan siirtäminen osakesäästötilille

Voit siirtää osakesäästötilille rahaa joko kertaluonteisesti tai säännöllisesti. Muista, että tilille voi siirtää maksimissaan 50 000 euroa.

Osakkeiden ostaminen ja myyminen

Osakesäästötilillä voit ostaa ja myydä osakkeita verovapaasti. Voit sijoittaa sekä koti- että ulkomaisiin pörssilistattuihin osakkeisiin.

Osakesäästötilin määritelmä ja sen ominaisuudet

Osakesäästötili on sijoittajan työkalu, joka tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa osakkeisiin ja osuustilin arvo-osuuksiin. Se on erityinen tili, jonka avulla voit ostaa, pitää ja myydä osakkeita sekä osuustilin arvo-osuuksia verotehokkaasti. Osakesäästötiliä käyttäessäsi maksetaan veroa ainoastaan silloin, kun varoja nostetaan tililtä.

Osakesäästötilille voi siirtää rahaa aina 100 000 euroon asti alkaen 2024 (ennen 50 000 euroa). Tämän summan sisällä voit käydä kauppaa osakkeilla ja arvo-osuuksilla niin paljon kuin haluat, ilman että joudut maksamaan veroa osakekaupoista tai osingoista. Veroa maksetaan vasta, kun nostat rahaa tililtä.

Osakesäästötilin suurimpia etuja ovat korkoa korolle -ilmiö sekä mahdollisuus hyödyntää osingot uudelleensijoittamiseen ilman välitöntä veroseuraamusta. Osakesäästötilillä osingot ja myyntivoitot jäävät tilille kasvamaan, jolloin ne hyödyntävät korkoa korolle -ilmiötä. Lisäksi osinkotulot jäävät tilille, jolloin ne voidaan sijoittaa uudelleen ilman, että niistä joutuu maksamaan veroa heti.

Osakesäästötili on erityisen hyödyllinen pitkäaikaiselle sijoittajalle, sillä sen avulla sijoituksista saa parhaan hyödyn irti. Osakesäästötilin avulla varoja voi kasvattaa tehokkaasti ja verotehokkaasti pitkällä aikavälillä. Osakesäästötili on myös joustava, sillä tililtä voi nostaa varoja tarvittaessa.

Kilpailuta lainat - Osakesäästötili

Usein kysytyt kysymykset

Osakesäästötili tarjoaa useita etuja verrattuna perinteiseen arvo-osuustiliin. Ensinnäkin, osakesäästötilillä verot maksetaan vasta, kun rahaa nostetaan tililtä. Tämä tarkoittaa, että sijoituksista saadut voitot voidaan sijoittaa uudelleen ilman veroseuraamuksia. Toiseksi, osakesäästötilillä sijoittaja maksaa veroa ainoastaan tuotosta, ei koko nostosta. Kolmanneksi, osakesäästötilillä käydään kauppaa reaaliaikaisesti ilman viiveitä. Lisäksi osakesäästötili on usein edullisempi vaihtoehto pienten sijoitusten tekemiseen, sillä sen hallinnointikulut ovat yleensä matalammat kuin perinteisen arvo-osuustilin.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus