Vakuudellinen laina

Vakuudellinen laina on lainamuoto, jossa lainan ottaja asettaa jonkin omaisuuserän lainan vakuudeksi. Tämä tarkoittaa, että jos lainan ottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantaja voi ottaa vakuuden haltuunsa ja myydä sen saadakseen rahansa takaisin. Vakuudellinen laina on yleensä edullisempi vaihtoehto kuin vakuudeton laina, koska lainanantajalla on suurempi turva lainan takaisinmaksusta.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Edullisempi korko
Suurempi lainasumma
Turvaa lainanantajalle

Tutustu vakuudellisen lainan mahdollisuuksiin ja hae jo tänään!

Arvioi tarvitsemasi lainasumma

Mieti, kuinka suuren lainan tarvitset ja miten aiot sen takaisin maksaa.

Selvitä vakuuden arvo

Arvioi, minkä arvoinen vakuus sinulla on tarjota lainalle. Vakuuden arvo vaikuttaa lainan määrään ja korkoon.

Hae lainaa

Kun olet selvittänyt tarvitsemasi lainasumman ja vakuuden arvon, voit hakea lainaa.

Vakuudellisen lainan perusperiaatteet

Vakuudellinen laina on lainamuoto, jossa lainanottaja antaa pankille tai muulle rahoituslaitokselle vakuuden lainan takaisinmaksun varmistamiseksi. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin sovitussa ajassa, lainan myöntäjä voi ottaa haltuunsa vakuuden ja myydä sen lainasaatavien kattamiseksi.

Vakuudellisen lainan etuja

Vakuudellisen lainan haitat

Mitä vakuudellinen laina tarkoittaa käytännössä?

Vakuudellisen lainan hakeminen alkaa siitä, että määrität, mikä omaisuutesi voisi toimia lainan vakuutena. Tämän jälkeen otat yhteyttä pankkiin tai muuhun rahoituslaitokseen ja haet lainaa. Lainan myöntäjä arvioi vakuuden arvon ja päättää, kuinka suuren lainan voivat myöntää. Kun laina on myönnetty, sinun tulee maksaa laina takaisin sovitussa ajassa. Mikäli et pysty maksamaan lainaa takaisin, lainan myöntäjä voi ottaa vakuuden haltuunsa ja myydä sen lainasaatavien kattamiseksi.

Kilpailuta lainat - Vakuudellinen laina

Usein kysytyt kysymykset

Vakuudellinen laina on lainamuoto, jossa lainanottaja antaa lainanantajalle vakuuden lainasumman takaisinmaksun varmistamiseksi. Vakuus voi olla esimerkiksi kiinteistö, auto tai muu arvokas omaisuus. Mikäli lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantajalla on oikeus ottaa vakuus itselleen ja myydä se lainasumman kattamiseksi. Vakuudettomasta lainasta poiketen vakuudellinen laina sisältää siis vakuuden, joka pienentää lainanantajan riskiä ja usein myös alentaa lainan korkoa. Vakuudettomassa lainassa lainanantaja ei vaadi lainalle vakuutta, vaan lainan myöntäminen perustuu lainanhakijan maksukykyyn ja luottotietoihin. Tämän vuoksi vakuudettoman lainan korko on yleensä korkeampi kuin vakuudellisen lainan.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus