Tasalyhenteinen laina

Tasalyhenteinen laina on lainamuoto, jossa lainan lyhennysosuus pysyy samana koko laina-ajan. Korko-osuus pienenee sitä mukaa, kun lainapääoma pienenee. Tasalyhenteinen laina on tyypillisesti hieman edullisempi kuin muut lainamuodot, sillä lainapääoma lyhenee nopeammin. Tämä vähentää korkokuluja laina-ajan alussa.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Nopeat lyhennykset
Korkokulut pienenevät
Suuret alkuosan maksuerät

Tutustu tasalyhenteiseen lainaan tarkemmin ja tee päätös, joka sopii parhaiten sinun taloudelliseen tilanteeseesi.

Tutustu lainaehtoihin

Tutki tarkasti tasalyhenteisen lainan ehdot ja vertaa niitä muihin lainavaihtoehtoihin.

Harkitse maksukykyäsi

Mieti, onko sinulla varaa suurempiin alkuosan maksueriin, jotka ovat tyypillisiä tasalyhenteiselle lainalle.

Tee päätös

Tee päätös lainamuodosta, joka sopii parhaiten sinun taloudelliseen tilanteeseesi.

Tasalyhenteisen lainan määritelmä ja ominaisuudet

Tasalyhenteinen laina on yksi yleisimmistä lainatyypeistä, jota käytetään usein esimerkiksi asuntolainan yhteydessä. Tasalyhenteisessa lainassa lainan lyhennys pysyy samana koko laina-ajan, mutta korko muuttuu laina-ajan kuluessa. Tämä tarkoittaa sitä, että lainan maksuera pienenee ajan myötä, koska koron osuus maksuerasta laskee.

Tasalyhenteisen lainan ominaisuuksiin kuuluu, että laina-aika ja lainan määrä vaikuttavat suoraan siihen, kuinka suuri tasalyhennys on. Alussa lainan korko on suurempi, mutta se pienenee ajan myötä, kun lainaa maksetaan takaisin. Tämä johtuu siitä, että korko lasketaan aina jäljellä olevasta lainapääomasta, joka pienenee jokaisen maksuerän myötä.

Tasalyhenteinen laina on hyvä vaihtoehto, jos haluaa, että lainan lyhennyksen määrä pysyy samana koko laina-ajan. Tämä voi helpottaa talouden suunnittelua, koska tietää tarkalleen, kuinka suuri osa tuloista menee lainan lyhennykseen joka kuukausi. Toisaalta, jos viitekorko nousee, myös lainan korko nousee, jolloin maksuerä kasvaa.

Tasalyhenteisen lainan rinnalla yleisiä lainatyyppejä ovat myös annuiteetti- ja tasaerälaina. Annuiteettilainassa lainan lyhennyksen ja koron summa pysyy samana koko laina-ajan, mutta lyhennyksen ja koron suhde muuttuu ajan myötä. Tasaerälainassa puolestaan sekä lainan lyhennys että korko pysyvät samana koko laina-ajan.

Valitessa lainatyyppiä kannattaa huomioida omat taloudelliset olosuhteet ja arvioida, minkälainen laina sopii parhaiten omiin tarpeisiin. Tasalyhenteinen laina on hyvä vaihtoehto, jos haluaa maksaa lainaa takaisin tasaisesti ja ennakoitavasti koko laina-ajan.

Kilpailuta lainat - Tasalyhenteinen laina

Usein kysytyt kysymykset

Tasalyhenteinen laina tarkoittaa lainamuotoa, jossa lainapääoma maksetaan takaisin tasaisissa erissä koko laina-ajan. Tässä lainamuodossa lainan korkokulut vähenevät laina-ajan kuluessa, koska korko lasketaan jäljellä olevasta pääomasta. Tämä tarkoittaa sitä, että lainan alussa lyhennyserät ovat suurempia, mutta ne pienenevät laina-ajan edetessä.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus