Maksukyky

Maksukyky on taloudellinen termi, joka kuvastaa henkilön tai yrityksen kykyä suoriutua taloudellisista velvoitteistaan. Tämä on erityisen tärkeää lainanantajille, jotka arvioivat asiakkaan maksukykyä ennen lainan myöntämistä. Maksukykyä arvioidaan useiden tekijöiden, kuten tulojen, menojen, velkojen ja varallisuuden perusteella.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Yksilöllinen maksukyvyn arviointi
Kokonaisvaltainen taloudellinen tarkastelu
Mahdollisuus lainan saamiseen perustuen maksukykyyn

Tutustu Lainaaheti.fi:n tarjoamiin lainavaihtoehtoihin ja arvioi oma maksukykysi.

Selvitä taloudellinen tilanteesi

Kartoita tulosi, menosi, velkasi ja varallisuutesi.

Arvioi taloudellinen liikkumavarasi

Laske, kuinka paljon sinulla on käytettävissä kuukausittain lainanlyhennyksiin ja muihin menoihin.

Hae lainaa Lainaaheti.fi:stä

Jos arvioit taloudellisen liikkumavarasi riittäväksi, voit hakea lainaa Lainaaheti.fi -sivustolla.

Maksukyvyn merkitys ja sen arviointi

Maksukyky tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että sinulla on riittävät varat maksaa velat ajallaan. Maksukyky on olennainen tekijä, kun pohditaan, voiko henkilö tai yritys saada lainaa. Maksukyvyn arviointi on tärkeä osa lainanmyöntöprosessia ja se auttaa lainanantajaa ennakoimaan, pystyykö lainanottaja maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa.

Maksukyvyn arviointi jakaa tietoa siitä, onko yksityishenkilö, yritys tai yhtiö taloudellisesti kykenevä vastaamaan taloudellisista velvoitteistaan. Arviointi ei ole pelkästään lainanmyöntäjän etu, vaan se on myös lainanottajan etu. Se auttaa ymmärtämään, kuinka paljon lainaa voidaan ottaa ilman, että taloudellinen tilanne muuttuu kestämättömäksi.

Maksukykyä voidaan arvioida useiden eri tekijöiden avulla. Yksityishenkilön kohdalla tärkeitä tekijöitä ovat esimerkiksi tulot, kulut, korot ja asunnon arvo. Yrityksen kohdalla taas tarkastellaan muun muassa yrityksen varoja, velkoja ja tulevaisuuden näkymiä.

Maksukykytesti on yksi tapa arvioida maksukykyä. Tämä testi auttaa arvioimaan, kuinka suuren lainan voit ottaa vastaan ilman, että maksukyky vaarantuu. Maksukykytesti on suositeltavaa tehdä aina ennen lainan hakemista.

On tärkeää muistaa, että maksukyky ei ole staattinen tila. Se voi muuttua ajan myötä esimerkiksi tulojen, menojen tai korkojen muuttuessa. Siksi maksukyvyn arviointi on jatkuvaa ja sitä tulisi seurata säännöllisesti.

Kilpailuta lainat - Maksukyky

Usein kysytyt kysymykset

Maksukyky viittaa henkilön tai yrityksen kykyyn hoitaa taloudelliset velvoitteensa, kuten laskujen maksaminen ja lainojen takaisinmaksu. Maksukyvyn arviointiin käytetään erilaisia menetelmiä. Henkilön maksukykyä arvioidaan usein tulojen, menojen ja mahdollisten aiempien velkojen perusteella. Yrityksen maksukykyä voidaan puolestaan arvioida esimerkiksi taseen, tuloksen ja kassavirran perusteella. Tärkeää on myös arvioida tulevaisuuden näkymiä: onko odotettavissa, että tulot pysyvät vähintään nykyisellä tasolla ja että menot eivät kasva merkittävästi. Maksukykyisenä pidetään henkilöä tai yritystä, joka pystyy suoriutumaan velvoitteistaan ajallaan.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus