Luottotietotarkistus

Luottotietotarkistus on olennainen osa luottokelpoisuuden arviointia ja se suoritetaan aina, kun asiakas hakee esimerkiksi lainaa. Tämä tarkistus kertoo, onko asiakkaalla maksuhäiriömerkintöjä ja siten auttaa lainanantajaa arvioimaan, kuinka todennäköisesti asiakas pystyy maksamaan lainan takaisin. Luottotietojen merkitys on suuri, sillä niiden avulla voidaan välttää taloudelliset riskit ja ne vaikuttavat merkittävästi esimerkiksi asuntolainan saantiin.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Tärkeä osa luottokelpoisuuden arviointia
Vaikuttaa lainansaantiin
Kattaa kaikki luottotiedot

Tutustu aiheeseen tarkemmin ja selvitä, mitä luottotietotarkistus sinun kohdallasi tarkoittaa.

Luottotietotarkistuksen pyytäminen

Voit pyytää luottotietotarkistusta luottotietoja tarjoavista yrityksistä. Tämä onnistuu usein nettipalveluiden kautta, mutta myös perinteinen posti on mahdollinen vaihtoehto.

Luottotietotarkistuksen tulosten tulkinta

Luottotietotarkistuksen tuloksista selviää muun muassa mahdolliset maksuhäiriömerkinnät, luottojen määrä ja niiden hoitaminen. Maksuhäiriömerkinnät voivat vaikeuttaa lainansaantia.

Toimenpiteet luottotietojen parantamiseksi

Jos luottotietotarkistuksessa ilmenee maksuhäiriömerkintöjä tai muita huomioita, voit ryhtyä toimenpiteisiin luottotietojesi parantamiseksi. Esimerkiksi säännöllinen laskujen maksaminen ja velkojen hoitaminen parantaa luottotietoja.

Mitä on luottotietotarkistus ja miksi se tehdään?

Luottotietotarkistus on prosessi, jossa tarkastetaan henkilön tai yrityksen taloudellinen tausta ja maksukyky. Tämä tarkistus tehdään yleensä, kun henkilö tai yritys hakee lainaa tai muuta rahoitusta. Tarkistuksen avulla rahoituslaitos tai muu luotonantaja voi arvioida, kuinka todennäköisesti hakija pystyy maksamaan lainan takaisin.

Luottotietotarkistuksessa tarkastetaan hakijan luottotiedot, jotka sisältävät tiedot hakijan maksuhäiriömerkinnöistä, veloista ja muista taloudellisista sitoumuksista. Tarkistuksen voi tehdä Suomen Asiakastieto tai muu vastaava luottotietoyhtiö.

Mikäli luottotietotarkistuksessa ilmenee, että hakijalla on maksuhäiriömerkintä tai muu taloudellinen ongelma, hän ei välttämättä saa lainaa tai muuta rahoitusta. Tämä johtuu siitä, että luotonantajat haluavat varmistaa, että heidän myöntämänsä lainat maksetaan takaisin.

Luottotietotarkistuksen avulla voit myös itse tarkistaa omat luottotietosi. Tämä onnistuu yleensä maksutta kerran vuodessa. Tämä kannattaa tehdä, sillä tietojen avulla voit seurata omaa taloudellista tilannettasi ja mahdollisesti korjata mahdolliset virheet tai puutteet tiedoissasi.

Luottotietotarkistus on siis tärkeä osa lainanhakuprosessia, ja sen avulla varmistetaan, että lainan saa vain henkilö tai yritys, jolla on riittävät taloudelliset resurssit lainan takaisinmaksuun.

Kilpailuta lainat - Luottotietotarkistus

Usein kysytyt kysymykset

Luottotietotarkistus on prosessi, jossa lainanantaja tarkistaa lainanhakijan luottotiedot. Tämä tarkoittaa, että lainanantaja hakee tietoa lainanhakijan aiemmasta maksukäyttäytymisestä ja taloudellisesta tilanteesta. Tarkistuksen tarkoitus on arvioida lainanhakijan kykyä ja halukkuutta maksaa laina takaisin. Mikäli henkilöllä on merkintä maksuhäiriöistä, voi lainan saaminen olla hankalaa tai jopa mahdotonta. Luottotietotarkistus on tärkeä osa lainaprosessia, koska se suojaa sekä lainanantajaa että lainanhakijaa. Lainanantaja haluaa varmistua siitä, että lainanhakija pystyy maksamaan lainan takaisin, eikä joudu taloudellisiin vaikeuksiin lainan vuoksi. Toisaalta lainanhakija saa tarkistuksen avulla arvion omasta maksukyvystään ja mahdollisuudestaan saada lainaa. Luottotietotarkistus on siis olennainen osa vastuullista lainaamista.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus