Luottotiedot

Luottotiedot ovat tärkeä osa henkilön taloudellista historiaa. Ne kertovat henkilön tai yrityksen maksukyvykkyydestä ja maksuhalukkuudesta. Luottotietojen menettäminen tarkoittaa, että luottotietorekisteriin tulee merkintä maksun laiminlyönnistä, mikä voi vaikuttaa monessa tilanteessa. Monet yritykset tarkistavat luottotiedot esimerkiksi lainan myöntämisen yhteydessä.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Taloudellinen historia
Maksuhäiriömerkinnän vaikutukset
Luottotietojen tarkistaminen

Muistathan, että omat luottotiedot voi tarkistaa kerran 12 kuukauden aikana maksutta. Tämä on hyvä tapa pitää silmällä omaa taloudellista tilannetta.

Ymmärrä luottotiedot

Tutustu luottotietoihin ja ymmärrä, mitä ne tarkoittavat. Luottotiedot kertovat maksukyvystä ja maksuhalukkuudesta.

Selvitä luottotietojesi tila

Tarkista luottotietosi säännöllisesti. Voit tehdä tämän kerran vuodessa ilmaiseksi.

Hoida taloutesi kuntoon

Jos luottotiedoissasi on maksuhäiriömerkintöjä, pyri hoitamaan ne kuntoon. Maksuhäiriömerkintä voi vaikeuttaa esimerkiksi lainan saantia.

Luottotietojen merkitys ja niiden tarkistaminen

Luottotiedot ovat keskeinen osa taloudellista historiaasi ja ne voivat vaikuttaa merkittävästi mahdollisuuksiisi saada lainaa tai luottoa. Ne sisältävät tietoa siitä, kuinka olet hoitanut taloudellisia velvoitteitasi ja maksuja menneisyydessä. Tämän tietojen tarkistaminen on tärkeää, jotta ymmärrät, mitä tietoja luotonantajat näkevät, kun he tarkistavat luottotietosi.

Luottotietojen tarkistaminen on yksinkertainen prosessi. Sinulla on oikeus tarkistaa omat luottotietosi kerran vuodessa ilmaiseksi. Tämä voidaan tehdä ottamalla yhteyttä Suomen Asiakastietoon, joka on yksi Suomen suurimmista luottotietorekistereistä. He lähettävät sinulle raportin, joka sisältää kaikki tiedot, jotka heillä on sinusta luottotietorekisterissään.

Mikäli huomaat, että luottotiedoissasi on virheitä tai puutteita, sinun kannattaa ottaa yhteyttä Suomen Asiakastietoon korjatakseen tiedot. Tämä on tärkeää, sillä luottotiedot voivat vaikuttaa kykyysi saada lainaa tai luottoa, ja ne voivat myös vaikuttaa esimerkiksi vuokra-asunnon saantiin tai vakuutusten hintaan.

On myös tärkeää pitää mielessä, että maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa voi olla haitallinen. Maksuhäiriömerkintä tarkoittaa, että olet jättänyt jonkin velan maksamatta, ja tämä tieto tallennetaan luottotietorekisteriin. Maksuhäiriömerkintä voi vaikeuttaa lainan tai luoton saantia, ja se voi myös vaikuttaa esimerkiksi vuokra-asunnon saantiin tai vakuutusten hintaan.

Luottotietojen tarkistaminen ja niiden ylläpitäminen positiivisina on siis tärkeää taloudellisen hyvinvoinnin kannalta. Muista, että sinulla on oikeus tarkistaa omat luottotietosi ja korjata mahdolliset virheet tai puutteet niissä.

Kilpailuta lainat - Luottotiedot

Usein kysytyt kysymykset

Luottotiedot vaikuttavat olennaisesti lainan saamiseen, sillä ne antavat lainanantajalle kuvan hakijan taloudellisesta luotettavuudesta ja maksukyvystä. Jos luottotiedoissa on merkintöjä maksuhäiriöistä, lainan saaminen voi olla vaikeaa tai jopa mahdotonta. Lainanantajat haluavat varmistaa, että lainanhakija pystyy maksamaan lainan takaisin sovitussa aikataulussa. Siksi ne tarkistavat aina hakijan luottotiedot ennen lainan myöntämistä.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus