Käänteinen laina

Käänteinen laina on konsepti, josta on puhuttu paljon viime aikoina. Se tarjoaa mahdollisuuden muuttaa asunnon arvo käyttövaroiksi, jolloin asunnon omistaja voi jatkaa omassa asunnossaan asumista. Käänteinen laina on erityisesti suunnattu senioreille, sillä se on kertalyhenteinen laina, jonka vakuutena toimii asiakkaan omistusasunto. Tämä artikkeli käsittelee käänteisen lainan perusteita, sen hyötyjä ja mahdollisia riskejä.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Lainaa asuntoa vastaan
Rahoitusvaihtoehto senioreille
Kertalyhenteinen laina

Tutustu käänteiseen lainaan ja sen mahdollisuuksiin!

Käänteisen lainan harkinta

Ennen käänteisen lainan ottamista, on tärkeää ymmärtää täysin, mitä kertalyhenteinen bullet-laina tarkoittaa ja mitä riskejä siihen liittyy. Harkitse, onko käänteinen laina sinulle paras vaihtoehto.

Lainan hakeminen

Kun olet päättänyt, että käänteinen laina on sinulle sopiva vaihtoehto, voit hakea sitä pankista. Muista, että kaikista pankeista käänteistä asuntolainaa ei saa.

Lainan takaisinmaksu

Käänteinen laina maksetaan takaisin laina-ajan päättyessä. Usein tämä tapahtuu asunnon myynnin yhteydessä. Tämä tarkoittaa, että asunto myydään ja sen hinnalla maksetaan laina takaisin pankkiin.

Käänteisen lainan perusperiaatteet ja toimintatapa

Käänteinen laina on erityinen lainamuoto, joka mahdollistaa omistusasunnon arvon hyödyntämisen rahallisesti ilman, että asuntoa tarvitsee myydä. Käytännössä käänteinen laina tarkoittaa, että voit saada lainaa asuntosi arvosta, mutta sinun ei tarvitse maksaa lainaa takaisin tai sen korkoja niin kauan kuin asut asunnossasi.

Käänteisen lainan perusperiaate on se, että asunnon omistaja saa lainaa asunnon arvosta ja laina maksetaan takaisin, kun asunto myydään. Käänteinen laina on siis eräänlainen asuntolaina, jossa asunto toimii lainan vakuutena. Lainan määrä riippuu asunnon arvosta, omistajan iästä ja pankin määrittelemästä laina-ajasta.

Käänteisen lainan toimintatapa on, että lainan saaja saa käyttöönsä rahaa joko kerralla tai erissä. Samalla asunto jää lainan saajan käyttöön normaalisti. Lainan saaja voi itse päättää, kuinka hän käyttää saamansa lainan. Laina-aika on usein pitkä, ja laina maksetaan takaisin vasta, kun asunto myydään tai kun lainan saaja kuolee.

Käänteisen lainan korko on yleensä kiinteä, ja korot lisätään lainapääomaan. Näin ollen lainan saajan ei tarvitse maksaa korkoja laina-aikana. Lainan saaja voi kuitenkin halutessaan maksaa korkoja myös laina-aikana.

Käänteinen laina on monimutkainen tuote ja sen ymmärtäminen vaatii perehtymistä. Siksi on tärkeää, että ennen käänteisen lainan ottamista keskustellaan pankin tai muun rahoituslaitoksen asiantuntijan kanssa ja harkitaan tarkkaan, onko käänteinen laina paras ratkaisu omassa tilanteessa.

Kilpailuta lainat - Käänteinen laina

Usein kysytyt kysymykset

Käänteinen laina on lainamuoto, jossa asunnon omistaja saa asuntonsa arvoa vastaavaa lainaa. Lainaa ei kuitenkaan tarvitse maksaa takaisin tai maksaa siitä korkoja ennen kuin asunto myydään. Tämä lainamuoto sopii erityisesti ikääntyneille ihmisille, jotka haluavat parantaa eläkepäiviensä taloudellista tilannetta hyödyntämällä asunnon arvoa, mutta jotka eivät halua tai pysty muuttamaan pois asunnostaan.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus