Yhteishakija

Yhteishakija tai rinnakkaishakija on henkilö, joka hakee lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa. Yhteishakija on yhtälailla vastuussa lainan takaisinmaksusta kuin päähakija. Velka on siis molempien yhteinen. Yhteishakijan kanssa haettaessa lainaa voi saada paremmat ehdot ja mahdollisuuden saada suurempi lainasumma, sillä kaksi lainanhakijaa on luotonmyöntäjälle pienempi riski kuin yksi.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Yhteishakijan kanssa saa paremmat lainaehdot
Yhteishakijaksi voi ryhtyä kuka tahansa
Yhteishakija on yhtä vastuussa lainasta kuin päähakija

Harkitse yhteishakijan kanssa haettua lainaa, jos tarvitset suuremman lainasumman tai haluat parantaa lainaehdot.

Valitse yhteishakija

Harkitse tarkkaan, kuka olisi sopiva yhteishakija. Tämän henkilön tulisi olla joku, jolla on riittävät tulot ja luottotiedot, kuten puoliso, sukulainen tai ystävä.

Täytä lainahakemus

Täytä lainahakemus yhdessä yhteishakijan kanssa. Hakemuksessa tulee antaa tietoja molempien hakijoiden tuloista ja menoista, jotta lainanantaja voi arvioida lainan takaisinmaksukyvyn.

Allekirjoita lainasopimus

Kun olet saanut lainatarjouksen ja olet sen hyväksynyt, allekirjoita lainasopimus yhdessä yhteishakijan kanssa. Muista, että molemmat hakijat ovat yhteisvastuussa lainan takaisinmaksusta.

Yhteishakijan rooli lainanhaussa

Yhteishakija on henkilö, joka hakee lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa. Yhteishakijan rooli lainanhaussa on merkittävä, sillä se voi vaikuttaa sekä lainan myöntämiseen että lainaehtoihin. Yhteishakija, jota voidaan myös kutsua rinnakkaishakijaksi, on yhtä vastuussa lainan takaisinmaksusta kuin pääasiallinen hakija.

Yhteishakijan rooli lainanhaussa on usein se, että hän parantaa lainan saantimahdollisuuksia. Tämä johtuu siitä, että yhteishakijan tulot lasketaan yhteen pääasiallisen hakijan tulojen kanssa, jolloin lainaa voidaan myöntää suurempi summa. Yhteishakijan rooli lainanhaussa on siis erityisen tärkeä, jos pääasiallisella hakijalla ei ole riittäviä tuloja lainan takaisinmaksuun.

Yhteishakijan rooli ei kuitenkaan rajoitu vain lainan saantiin. Yhteishakija on myös yhtä vastuussa lainan takaisinmaksusta kuin pääasiallinen hakija. Tämä tarkoittaa sitä, että jos pääasiallinen hakija ei pysty maksamaan lainaa takaisin, yhteishakija on velvollinen maksamaan lainan. Yhteishakijan rooli lainanhaussa on siis sekä mahdollistava että vastuullinen.

On myös mahdollista, että yhteishakijan läsnäolo lainahakemuksessa voi vaikuttaa lainan korkoon. Usein lainan korko on alhaisempi, kun lainaa haetaan yhdessä toisen henkilön kanssa. Tämä johtuu siitä, että lainanantaja näkee yhteishakijan olemassaolon vähentävän lainan takaisinmaksuriskiä.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että yhteishakijan rooli lainanhaussa on sekä mahdollistaa lainan saanti että kantaa vastuu lainan takaisinmaksusta. Yhteishakijan rooli on siis merkittävä ja se kannattaa ottaa huomioon, kun harkitsee lainaa yhteishakijan kanssa.

Kilpailuta lainat - Yhteishakija

Usein kysytyt kysymykset

Yhteishakijan etuja lainanhaussa ovat muun muassa paremmat mahdollisuudet lainan saamiseen ja usein myös edullisemmat lainaehdot, sillä lainanantaja näkee kahden hakijan olevan vähemmän riskialttiita kuin yksin hakeva. Yhteishakija jakaa myös lainan takaisinmaksuvastuun päävelallisen kanssa, mikä voi pienentää yksilön taloudellista rasitusta. Vastuut puolestaan liittyvät lainan takaisinmaksuun. Yhteishakija on yhtä lailla vastuussa lainan takaisinmaksusta kuin päävelallinenkin. Jos päävelallinen ei pysty maksamaan lainaa takaisin, yhteishakijan on huolehdittava siitä. Lisäksi yhteishakijan luottotiedot voivat vaikuttaa lainan myöntämiseen ja ehtoihin, joten yhteishakijan on oltava tietoinen niistä ja huolehdittava niiden säilymisestä.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus