Pantti

Pantti on termi, joka liittyy lainoihin ja velkoihin. Se on yleisesti käytetty käsite, joka tarkoittaa vakuutta, jota käytetään turvaamaan lainan maksaminen. Pantiksi voidaan asettaa erilaisia omaisuuseriä, kuten kiinteistöjä tai irtaimistoa. Panttaus on tärkeä osa lainan saamista ja se tarjoaa velkojalle oikeuden tiettyyn suoritukseen, jos velkaa ei makseta.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Velkojan turvakeino
Omaisuuden panttaus
Lainan vakuus

Tutustu pantin merkitykseen ja sen rooliin lainan saamisessa.

Pantin määrittely

Pantti tarkoittaa irtaimen esineen tai etuuden antamista velkojalle lainan vakuudeksi. Jos laina jää maksamatta, velkojalla on oikeus myydä pantti.

Panttauksen prosessi

Panttauksen yhteydessä laaditaan panttikirja, joka varmistaa panttauksen olemassaolon ja ehdot. Panttausprosessi voi olla monimutkainen ja se saattaa vaatia asiantuntijan apua.

Pantin käyttäminen lainan vakuutena

Pantti toimii lainan vakuutena ja luo turvallisuutta sekä lainanantajalle että lainanottajalle. Pantin avulla velkoja voi saada lainan takaisin, jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa.

Pantin merkitys lainan vakuutena

Pantti on keskeinen käsite, kun puhutaan lainan vakuuksista. Pantin tarkoitus on toimia vakuutena lainan takaisinmaksulle. Yksinkertaistettuna pantti tarkoittaa sitä, että lainanottaja antaa jotakin omaisuuttaan lainanantajalle vakuudeksi lainan takaisinmaksusta. Tällöin puhutaan panttauksesta.

Jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin sovitussa ajassa, lainanantajalla on oikeus realisoida pantti eli myydä se ja saada siten lainaansa takaisin. Tämä oikeus on määritelty panttioikeudessa.

Pantiksi voidaan antaa monenlaista omaisuutta. Yleisimpiä pantteja ovat kiinteistöt, kuten asunnot, mutta myös esimerkiksi arvopaperit tai arvoesineet kelpaavat. Pantin arvon tulee kuitenkin vastata lainan määrää, jotta se kelpaa vakuudeksi.

On tärkeää ymmärtää, että pantti on vain yksi tapa taata lainan takaisinmaksu. Muita tapoja ovat esimerkiksi takaus, jossa takaaja vastaa lainan takaisinmaksusta, mikäli lainanottaja ei siihen pysty.

Pantin käyttö lainan vakuutena on yleistä Suomessa, ja se liittyy olennaisesti lainanantamisen periaatteisiin. Lainanantaja haluaa varmistaa, että laina tullaan maksamaan takaisin, ja pantti on yksi keino tämän varmistamiseksi.

Kilpailuta lainat - Pantti

Usein kysytyt kysymykset

Pantti lainan yhteydessä tarkoittaa esinettä tai omaisuutta, joka annetaan lainanantajalle vakuudeksi siitä, että laina maksetaan takaisin. Pantin arvo vastaa yleensä lainan määrää. Jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantajalla on oikeus myydä pantti ja saada näin lainasumma takaisin.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus