Eräpäivä

Eräpäivä on termi, jota usein käytetään lainan laskutuksessa. Se tarkoittaa päivämäärää, jolloin lainan maksun tulee olla suoritettu. Laskun eräpäivä on tärkeä, sillä se määrittää, milloin maksun tulee viimeistään olla perillä laskuttajalla. Eräpäivän jälkeen suoritetuista maksuista saattaa seurata myöhästymismaksuja tai muita seuraamuksia.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Eräpäivä on laskun maksupäivä
Myöhästymismaksut ovat mahdollisia eräpäivän jälkeen
Eräpäivä on osa maksujen hallintaa

Muista aina tarkistaa laskun eräpäivä ja suorittaa maksu ajoissa!

Tarkista laskun eräpäivä

Kun saat laskun, tarkista heti sen eräpäivä. Tämä auttaa sinua suunnittelemaan maksusi ja varmistamaan, että se suoritetaan ajoissa.

Suunnittele maksusi

Kun tiedät laskun eräpäivän, voit suunnitella maksusi niin, että ne suoritetaan ennen eräpäivää. Näin vältyt mahdollisilta myöhästymismaksuilta.

Suorita maksu

Kun eräpäivä lähestyy, on aika suorittaa maksu. Varmista, että maksu on perillä laskuttajalla viimeistään eräpäivänä.

Mitä tarkoittaa eräpäivä?

Eräpäivä on päivämäärä, johon mennessä laina tulee maksaa. Tämä päivämäärä on merkitty laskuun ja se on sovittu velkojan ja velallisen välillä. Eräpäivä on osa laskua, joka määrittelee, milloin laskun maksu tulee suorittaa viimeistään.

Maksun eräpäivä

Maksun eräpäivä on tärkeä osa laskua. Se määrittää sen päivän, johon mennessä laskun pitää olla maksettu. Jos laskua ei makseta eräpäivään mennessä, velkoja voi periä viivästyskorkoa ja lähettää maksumuistutuksen. Viivästyskorko on erikseen sovittu korko, joka lasketaan eräpäivästä lähtien.

Eräpäivän merkitys

Eräpäivän noudattaminen on tärkeää. Jos laskun maksaa viimeistään eräpäivänä, välttyy ylimääräisiltä kuluilta, kuten viivästyskorolta ja maksumuistutukselta. Eräpäivänä maksaminen takaa myös sen, että velka ei kasva suuremmaksi kuin alkuperäinen laskun määrä.

Eräpäivän ylittäminen

Mikäli laskun eräpäivä ylittyy, kannattaa lasku maksaa heti. Tämä johtuu siitä, että viivästyskorkoa lasketaan jokaiselta päivältä eräpäivän jälkeen. Lisäksi velkoja voi lähettää maksumuistutuksen, joka voi sisältää lisäkuluja.

Maksumuistutus ja viivästyskorko

Maksumuistutus on velkojan tapa muistuttaa velallista maksamattomasta laskusta. Mikäli laskua ei makseta eräpäivään mennessä, velkoja voi lähettää maksumuistutuksen ja periä viivästyskorkoa. Viivästyskorko on erikseen sovittu korko, joka lasketaan päiväkohtaisesti eräpäivästä lähtien.

Kilpailuta lainat - Eräpäivä

Usein kysytyt kysymykset

Lainan eräpäivä on se päivämäärä, jolloin lainan takaisinmaksu tai sen osan tulee olla suoritettu. Mikäli maksua ei suoriteta eräpäivään mennessä, voi siitä seurata myöhästymismaksuja tai muita seuraamuksia. Eräpäivä määritellään yleensä lainasopimuksessa.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus