Bullet-laina

Bullet-laina on erityinen lainamuoto, jossa lainan pääoma maksetaan takaisin yhdessä erässä laina-ajan päättyessä. Laina-aikana asiakas maksaa vain lainan korkoa. Tämä lainamuoto on hyödyllinen esimerkiksi silloin, kun lainanottaja odottaa suurta kertatuloa laina-ajan lopussa. Bullet-laina on harvemmin käytetty lainamuoto, mutta sitä myönnetään edelleen tietyissä tilanteissa.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

bank norwegian
aktia
pop pankki
nordax
resurs
big bank
Kertalyhennyslaina
Vain korot maksetaan laina-aikana
Pääoma maksetaan takaisin kerralla

Tutustu bullet-lainaan ja sen ehtoihin tarkemmin, jotta voit arvioida sen sopivuuden omaan taloustilanteeseesi.

Harkitse bullet-lainaa

Arvioi oma taloustilanteesi ja mieti, sopiiko bullet-laina sinulle. Huomioi, että bullet-lainassa laina-aikana maksetaan vain korkoja.

Tutustu lainaehtoihin

Tutustu tarkasti bullet-lainan ehtoihin ja varmista, että ymmärrät ne. Muista, että bullet-lainassa koko laina maksetaan takaisin yhdessä erässä laina-ajan lopussa.

Hae bullet-lainaa

Jos bullet-laina vaikuttaa sopivalta vaihtoehdolta, voit hakea sitä. Muista, että bullet-laina maksetaan takaisin kerralla, joten varmista, että sinulla on suunnitelma lainan takaisinmaksuun.

Bullet-lainan perusperiaatteet

Bullet-laina on erityinen lainatyyppi, joka eroaa perinteisistä lainoista muutamalla keskeisellä tavalla. Sen ymmärtäminen, mitä tarkoittaa bullet -laina, auttaa tunnistamaan, onko se oikea vaihtoehto omiin rahoitustarpeisiin.

Bullet-lainan keskeinen ominaisuus on, että se maksetaan takaisin yhdessä erässä laina-ajan päättyessä. Toisin sanoen, lainanottaja ei maksa lainasta kuukausittain takaisinmaksueriä, vaan koko lainasumma maksetaan pois yhdellä kertaa. Tämä tarkoittaa, että lainanottaja maksaa laina-aikana ainoastaan lainan korkoa.

Bullet-lainaa käytetään usein esimerkiksi asuntolainana, jolloin asunnon arvo toimii lainan vakuutena. Korko voidaan sitoa esimerkiksi Euribor-viitekorkoon, ja se maksetaan yleensä kuukausittain tai vuosittain. Lainan korko ja muut kulut määräytyvät asiakkaan ja pankin välisen sopimuksen mukaan.

Bullet-lainan hakeminen tapahtuu samalla tavalla kuin muidenkin lainojen. Asiakas hakee lainaa pankista, joka tarkistaa asiakkaan maksukyvyn ja vakuudet. Lainan suuruus ja laina-aika voivat vaihdella esimerkiksi asiakkaan tarpeiden ja vakuuksien mukaan.

On tärkeää huomata, että bullet-laina ei sovi kaikille. Koska koko laina maksetaan takaisin kerralla, lainanottajan tulee varmistaa, että hänellä on riittävästi rahaa lainan erääntyessä. Lisäksi bullet-lainan todellinen vuosikorko voi olla korkeampi kuin perinteisten lainojen, koska lainan pääoma ei lyhene laina-aikana.

Kilpailuta lainat - Bullet-laina

Usein kysytyt kysymykset

Bullet-laina taloudellisessa kontekstissa tarkoittaa lainamuotoa, jossa koko lainapääoma maksetaan takaisin yhdessä erässä laina-ajan päättyessä. Korot maksetaan yleensä säännöllisin väliajoin laina-ajan kuluessa. Bullet-laina eroaa esimerkiksi tasaerälainasta, jossa lainapääomaa lyhennetään jokaisen maksuerän yhteydessä. Bullet-laina on yleinen esimerkiksi yrityslainoissa ja sijoitusasuntolainoissa.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus