IBAN

IBAN (International Bank Account Number) on kansainvälinen tilinumero, joka on otettu käyttöön helpottamaan ulkomaan maksuliikennettä. IBAN-tilinumero koostuu maakoodista, tarkistusnumeroista sekä kotimaisesta tilinumerosta. Tämän artikkelin tavoitteena on tarjota tietoa IBAN-tilinumerosta ja sen merkityksestä.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

IBAN-tilinumeron muodostaminen
IBAN-tilinumeron merkitys maksuliikenteessä
BIC-koodin rooli pankkien tunnistamisessa

Tutustu tarkemmin kansainvälisen IBAN-tilinumeron ja BIC-koodin merkitykseen ja rooliin maksuliikenteessä.

IBAN-tilinumeron muodostaminen

IBAN-tilinumero muodostuu ISO 3166 -standardin mukaisesta maatunnuksesta, tarkistusluvusta sekä 14-numeroisesta BBAN-tilinumerosta. Maatunnus Suomessa on FI. Tarkistusluku lasketaan tilinumeron ja maatunnuksen avulla.

IBAN-tilinumeron merkitys maksuliikenteessä

IBAN-tilinumero mahdollistaa maksujen suorittamisen nopeasti ja tehokkaasti ilman ylimääräisiä viivästyksiä tai virheitä. Jokaisella tilillä on yksilöllinen IBAN-tilinumero, jonka avulla maksut ohjautuvat oikealle tilille.

BIC-koodin rooli

BIC-koodi (Business Identifier Code) on pankin yksilöivä tunniste. BIC-koodi tarvitaan usein kansainvälisissä maksutapahtumissa, sillä se kertoo, mihin pankkiin maksu tulee ohjata.

IBAN: Mikä se on ja miksi se on tärkeä?

IBAN on lyhenne sanoista International Bank Account Number, joka suomeksi tarkoittaa kansainvälistä pankkitilinumeroa. Se on pankkitilinumeron standardoitu muoto, joka helpottaa rahansiirtoja erityisesti kansainvälisesti. IBAN-tilinumero koostuu maatunnuksesta, tarkistusnumeroista sekä BBAN-tilinumerosta, joka on kansallinen peruspankkitilinumero.

IBAN on tärkeä, koska sen avulla varmistetaan, että maksutapahtumat sujuvat nopeasti ja virheettömästi. IBANin käyttö vähentää virheellisten tilinumeroiden aiheuttamia ongelmia, sillä jokainen tilinumero on yksilöllinen ja helposti tunnistettavissa oleva. IBANin avulla pankit voivat automatisoida maksuliikenteen käsittelyn, mikä nopeuttaa rahansiirtoja ja vähentää kuluja.

Jokaisella pankkitilillä on oma uniikki IBAN-tilinumero. Suomessa IBAN-tilinumero koostuu 18 merkistä: kahdesta kirjaimesta (maatunnus), kahdesta numerosta (tarkistusluku) ja 14 numerosta (BBAN). Esimerkiksi suomalaisen pankkitilin IBAN-tilinumero voisi olla FI12 3456 7890 1234 56.

IBAN-tilinumeron lisäksi kansainvälisissä maksuissa käytetään myös BIC-koodia (Business Identifier Code), joka on pankin yksilöivä tunniste. BIC-koodi kertoo, mihin pankkiin maksu on menossa. Suomessa BIC-koodi on yleensä 8 tai 11 merkkiä pitkä.

IBAN-tilinumeron ja BIC-koodin avulla maksutapahtumat sujuvat nopeasti ja virheettömästi niin kotimaassa kuin ulkomailla. Ne ovat siis tärkeitä tietoja jokaiselle, joka tekee pankkisiirtoja tai vastaanottaa niitä.

Kilpailuta lainat - IBAN

Usein kysytyt kysymykset

IBAN (International Bank Account Number) on kansainvälinen pankkitilinumero, joka on standardoitu tilinumerojärjestelmä. Se helpottaa ja nopeuttaa rahansiirtoja eri maiden välillä. IBAN koostuu maatunnuksesta, tarkistusnumeroista sekä tilinumerosta. Suomessa IBAN-tilinumero alkaa maatunnuksella FI ja on yhteensä 18 merkkiä pitkä. IBANia käytetään siis rahansiirroissa eri maiden välillä varmistamaan, että rahat menevät oikealle tilille.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus