Debit-kortti

Debit-kortti on yksi suosituimmista maksuvälineistä maailmassa. Se on pankkikortti, joka on yhdistetty kortinhaltijan pankkitiliin. Kortilla tehdyt ostokset veloitetaan suoraan tililtä, joten kortin käyttö edellyttää, että tilillä on katetta. Debit-kortti eroaa luottokortista, jossa ostokset maksetaan luotolla ja laskutetaan myöhemmin. Debit-kortti on turvallinen ja helppokäyttöinen maksuväline niin kaupoissa kuin verkko-ostoksissakin.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Reaaliaikainen seuranta
Ei yllättäviä laskuja
Helppo ja turvallinen maksaminen

Hanki debit-kortti ja hallitse talouttasi helpommin ja turvallisemmin.

Hanki debit-kortti

Ota yhteys pankkiisi ja pyydä debit-korttia. Useimmissa pankeissa kortin saa joko heti tai muutaman päivän kuluessa.

Aktivoi kortti

Aktivoi kortti pankkisi ohjeiden mukaan. Usein tämä vaatii vain puhelun tai verkkopankissa käynnin.

Käytä korttia turvallisesti

Muista pitää korttisi turvallisessa paikassa ja käyttää sitä harkiten. Älä koskaan anna korttisi tietoja ulkopuolisille.

Debit-kortin määritelmä ja toimintaperiaate

Debit-kortti on maksuväline, joka on suoraan yhteydessä kortinhaltijan pankkitiliin. Kortilla suoritettavat maksut kirjataan välittömästi pankkitililtä, toisin kuin luottokortilla, jossa maksut kertyvät erilliseen laskuun. Debit-kortin käyttö perustuu siis siihen rahamäärään, mikä kortinhaltijalla on reaaliajassa pankkitilillään.

Debit-kortin toimintaperiaate on yksinkertainen. Kun kortilla suoritetaan maksu, tieto maksusta välittyy pankille, joka kirjaa maksun debit-puolelle pankkitilin kirjanpidossa. Tämä tarkoittaa, että maksun verran euroa vähenee kortinhaltijan pankkitililtä. Näin ollen, debit-kortilla ei voi ylittää pankkitilin saldoa, ellei tilille ole erikseen sovittu luotto-ominaisuutta.

Debit-kortti on erityisen kätevä väline arjen maksuliikenteessä. Sen avulla voidaan maksaa kaupassa, verkossa tai vaikkapa ulkomailla. Käteisen rahan tarve vähenee, kun maksut voidaan hoitaa suoraan pankkitililtä debit-kortilla. Myös käteisen rahan nostaminen automaatista onnistuu debit-kortilla.

Debit-kortin käyttöön liittyy myös omat riskinsä. Kortin katoaminen tai varkaus voi johtaa siihen, että kortilla olevat varat ovat suoraan ulkopuolisten käytettävissä. Tästä syystä on tärkeää suojata kortin tunnusluku huolellisesti ja ilmoittaa mahdollisesta kortin katoamisesta välittömästi pankille.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että debit-kortti on pankkitilin jatke, joka mahdollistaa suorat maksut tililtä ilman käteisen rahan tarvetta. Sen toimintaperiaate perustuu pankkitilin reaaliaikaiseen saldoon ja maksut kirjataan välittömästi debit-puolelle pankkitilin kirjanpidossa.

Kilpailuta lainat - Debit-kortti

Usein kysytyt kysymykset

Debit-kortti on pankkikortti, jonka avulla voit tehdä ostoksia tai nostaa rahaa suoraan pankkitililtäsi. Kortti toimii siis ikään kuin elektronisena lompakkona, joka mahdollistaa rahan käytön ilman käteistä. Debit-kortin tapauksessa rahat veloitetaan tililtäsi heti ostotapahtuman yhteydessä, toisin kuin luottokortilla, jossa ostokset laskutetaan myöhemmin. Debit-kortilla et siis voi ylittää tililläsi olevaa rahamäärää, kun taas luottokortilla voit ostaa enemmän kuin tililläsi on rahaa ja maksaa ostokset myöhemmin takaisin. Luottokorttiin liittyy myös usein korkoja ja muita maksuja, jotka debit-kortissa puuttuvat.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus