Minimilyhennys

Minimilyhennys on luoton takaisinmaksun vähimmäissumma, joka määritellään luottokorttiyhtiön toimesta. Tämä summa on maksettava joka kuukausi, mutta sen ylittäminen on mahdollista ja usein myös suositeltavaa. Luoton nopeampi takaisinmaksu nimittäin säästää kuluissa pitkällä aikavälillä.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Minimilyhennys määritellään luottokorttiyhtiön toimesta.
Minimilyhennyksen suuruus voi vaihdella eri luottokorttiyhtiöissä.
Nopeampi luoton takaisinmaksu on taloudellisesti kannattavaa.

Muista aina tarkistaa oman luottokorttiyhtiösi määrittelemä minimilyhennys ja pyri maksamaan sitä suurempi summa, jos taloudellinen tilanteesi sen sallii.

Tarkista luottokorttiyhtiösi määrittelemä minimilyhennys

Jokainen luottokorttiyhtiö määrittelee oman minimilyhennyksensä. Tämä summa on tärkeä tietää, jotta voit suunnitella taloutesi mukaisesti.

Päätä kuinka paljon haluat maksaa kuukausittain

Voit päättää maksatko vain minimilyhennyksen, koko laskun vai jotain siltä väliltä. On kuitenkin suositeltavaa maksaa enemmän kuin minimilyhennys, mikäli se on taloudellisesti mahdollista.

Harkitse luoton nopeampaa takaisinmaksua

Nopeampi luoton takaisinmaksu säästää korkokuluissa. Mikäli taloutesi sen sallii, kannattaa harkita suurempien summan maksamista kuin mitä minimilyhennys on.

Minimilyhennys luottokortissa

Minimilyhennys on termi, joka liittyy luottokortin käyttöön. Se tarkoittaa sitä pienintä summaa, jonka luottokortin haltija on velvollinen maksamaan takaisin luottokorttiyhtiölle joka kuukausi. Tämä summa määräytyy yleensä prosentuaalisesti luottosaldoon nähden, mutta luottokorttiyhtiöillä on myös oikeus määrittää tietty vähimmäissumma, joka tulee aina maksaa.

Minimilyhennyksen suuruus vaihtelee yleensä luottokorttiyhtiöittäin. Esimerkiksi jos luottokortin velka on 1000 euroa ja minimilyhennysprosentti on 2,5%, tulee sinun maksaa vähintään 25 euroa kuukaudessa. Jos luottokorttiyhtiö on määrittänyt vähimmäissummaksi esimerkiksi 20 euroa, tulee tämä summa maksaa kuukaudessa, vaikka velkaa olisi vähemmän.

On tärkeää huomata, että minimilyhennyksen maksaminen ei välttämättä ole taloudellisesti järkevää. Tämä johtuu siitä, että luottokorttiyhtiö perii korkoa jäljellä olevasta luottosaldoista. Mitä nopeammin maksat luoton pois, sitä vähemmän maksat korkoa. Jos maksat vain minimilyhennyksen kuukausittain, luottokorttivelka voi kasvaa huomattavasti korkojen vuoksi.

Luottokortin käyttäjänä sinulla on kuitenkin aina oikeus maksaa enemmän kuin minimilyhennys, ja se onkin suositeltavaa, jos taloudellinen tilanne sen sallii.

Kilpailuta lainat - Minimilyhennys

Usein kysytyt kysymykset

Minimilyhennys tarkoittaa sitä pienintä summaa, jonka asiakas on velvollinen maksamaan luottokorttilaskustaan joka kuukausi. Tämä summa vaihtelee eri luottokorttiyhtiöiden ja luottosopimusten välillä. Yleensä minimilyhennys on prosenttiosuus avoimesta saldosta tai tietty kiinteä summa, kumpi näistä on suurempi. Jos minimilyhennystä ei maksa, seurauksena voi olla myöhästymismaksuja ja muita sanktioita. Minimilyhennyksen maksaminen ei kuitenkaan vähennä luottokorttivelan kokonaismäärää merkittävästi, koska suurin osa maksusta menee korkoihin.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus