Kiinteä korko

Kiinteä korko on talouden termi, joka tarkoittaa lainan korkoprosentin pysyvän samana koko laina-ajan. Tämä tarkoittaa, että lainanottajan maksama korko ei muutu, vaikka markkinakorot nousisivat tai laskisivat. Kiinteäkorkoisen lainan etuna on, että lainanottaja tietää tarkalleen, kuinka paljon hän maksaa korkoja koko laina-ajan. Kiinteä korko tarjoaa siis ennakoitavuutta ja turvaa talouden suunnitteluun.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Kiinteä korko tarjoaa ennakoitavuutta
Suojaa markkinakorkojen nousulta
Vakauttaa talouden suunnittelua

Valitse kiinteä korko, kun haluat lainallesi selkeät ja ennustettavat kustannukset.

Määritä lainan tarve

Mieti, kuinka suuren lainan tarvitset ja kuinka pitkäksi aikaa. Tämä auttaa sinua päättämään, olisiko kiinteä korko sopiva vaihtoehto sinulle.

Vertaile lainaehtoja

Tutki eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamia lainaehtoja. Vertaa kiinteän koron ja vaihtuvan koron lainoja, jotta näet, kumpi sopii paremmin sinun tarpeisiisi.

Päätä korkotyypistä

Tee päätös siitä, haluatko lainallesi kiinteän vai vaihtuvan koron. Muista, että kiinteä korko tarjoaa taloudellista turvaa ja ennakoitavuutta.

Mitä tarkoittaa kiinteä korko?

Kiinteä korko tarkoittaa lainan koron määrää, joka pysyy samana koko laina-ajan. Toisin sanoen, kiinteä korko ei muutu markkinakorkojen vaihtelun mukaan. Tämä tarkoittaa, että maksat aina samansuuruista korkoa lainastasi, riippumatta siitä, nousevatko tai laskevatko korot yleisesti.

Kiinteän koron valitseminen lainalle tarkoittaa sitä, että tiedät tarkalleen, kuinka paljon korkoa tulet maksamaan koko laina-ajan. Tämä voi helpottaa budjetointia, koska lainan kustannukset eivät yllättäen nouse. Toisaalta, jos markkinakorot laskevat, et hyödy tästä, koska kiinteä korko pysyy samana.

Kiinteän koron valitseminen voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat varmuutta lainan kustannuksista. Se voi myös olla hyvä vaihtoehto silloin, kun uskot markkinakorkojen nousevan tulevaisuudessa. Kiinteä korko voi olla korkeampi kuin vaihtuva korko lainan alussa, mutta jos korot nousevat, kiinteä korko voi tulla edullisemmaksi pitkällä aikavälillä.

On myös huomioitava, että kiinteä korko sitoo sinut tiettyyn korkotasoon koko laina-ajan. Jos haluat vaihtaa lainasi kiinteästä korosta vaihtuvaan korkoon tai toisinpäin, se voi aiheuttaa lisäkustannuksia. Siksi on tärkeää harkita tarkkaan, kumpi korkotyyppi sopii parhaiten omiin tarpeisiisi ja taloudelliseen tilanteeseesi.

Kiinteän koron valitseminen on siis yksi tapa hallita lainan kustannuksia. Se antaa varmuutta ja ennustettavuutta, mutta samalla se voi olla kalliimpi vaihtoehto, jos markkinakorot laskevat. Onkin tärkeää vertailla eri lainavaihtoehtoja ja niiden korkoja ennen lainapäätöksen tekemistä.

Kilpailuta lainat - Kiinteä korko

Usein kysytyt kysymykset

Kiinteä korko on lainan korkoprosentti, joka pysyy samana koko laina-ajan. Se tarkoittaa, että lainan lyhennyserän suuruus on sama koko laina-ajan, mikä tekee lainan takaisinmaksusta ennustettavaa. Kiinteän koron lainassa laina-aika ei siis muutu koron nousun tai laskun myötä, vaan pysyy samana koko laina-ajan. Tämä auttaa lainanottajaa suunnittelemaan talouttaan, koska lainan takaisinmaksu ei muutu yllättäen korkojen heilahtelun takia.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus