Kertaluotto

Kertaluotto on yksi lainamuodoista, jolla on omat erityispiirteensä. Kuten nimestä voi päätellä, kertaluotto tarkoittaa lainaa, joka maksetaan tilille yhdessä erässä. Tämä eroaa esimerkiksi jatkuvasta luotosta, joka on käytettävissä ennalta sovitun luottorajan puitteissa. Kertaluottoa voi hakea esimerkiksi pankista tai muista luottoa tarjoavista laitoksista.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Vakuudeton laina
Nopea hakuprosessi
Suunnattu kertaluontoisiin menoihin

Tutustu kertaluoton ominaisuuksiin ja hae lainaa tarpeesi mukaan!

Kertaluoton hakeminen

Kertaluoton hakeminen onnistuu monien rahoituslaitosten verkkosivuilla. Hakemusprosessi on yleensä nopea, ja lainapäätös saadaan usein jo saman päivän aikana.

Lainasumman ja takaisinmaksuajan valinta

Kertaluoton määrä ja takaisinmaksuaika määräytyvät hakijan tarpeiden mukaan. Lainasumma siirretään tilille kerralla, ja laina maksetaan takaisin sovitussa aikataulussa.

Lainan takaisinmaksu

Kertaluotto maksetaan takaisin sovitun aikataulun mukaisesti. Takaisinmaksun ehdot, kuten kuukausierän suuruus ja maksuaikataulu, on määritelty lainasopimuksessa.

Kertaluoton määritelmä ja perusperiaatteet

Kertaluotto on erityinen lainatyyppi, jota voit hakea netistä nopeasti ja saada tilille jopa heti. Kuten nimestä voi päätellä, kertaluotto tarkoittaa yksittäistä, kerta-erässä nostettavaa lainaa. Tämä tarkoittaa, että koko lainasumma nostetaan kerralla ja maksetaan takaisin sovitun laina-ajan kuluessa.

Kertaluoton yleisin muoto on kulutusluotto, mutta se voi olla myös esimerkiksi asuntolaina tai autolaina. Kertaluoton voi hakea monenlaisiin tarpeisiin, kuten kodin remonttiin, lomamatkaan tai vaikka uuden auton hankintaan.

Kertaluoton perusperiaatteisiin kuuluu, että lainan hakija saa koko lainasumman kerralla tililleen. Tämä eroaa esimerkiksi joustoluotosta, jossa lainaa voi nostaa tarpeen mukaan. Kertaluotto maksetaan takaisin kuukausittain sovituin erin, jotka sisältävät sekä lainapääoman että korot.

Kertaluoton korko on yleensä kiinteä, eli se ei muutu laina-ajan aikana. Korko määritellään lainasopimuksessa ja se voi vaihdella lainantarjoajien välillä. Kertaluoton todellinen vuosikorko sisältää lainan koron lisäksi myös muut lainasta aiheutuvat kulut, kuten avaus- ja tilinhoitomaksut. Todellinen vuosikorko antaa siis parhaan kuvan lainan kokonaiskustannuksista.

Kertaluottoa haetaan yleensä netistä, jolloin hakemusprosessi on nopea ja lainapäätöksen saa usein heti. Lainaa voi hakea yleensä ilman vakuuksia tai takaajia. Lainan saamisen edellytyksenä on yleensä säännölliset tulot ja moitteeton luottohistoria.

Kertaluottoa hakiessa on tärkeää huolellisesti miettiä lainan tarve ja määrä, sekä varmistaa, että lainan takaisinmaksu onnistuu sovitussa aikataulussa. Kertaluoton kanssa onkin aina hyvä tehdä realistinen takaisinmaksusuunnitelma.

Kilpailuta lainat - Kertaluotto

Usein kysytyt kysymykset

Kertaluotto on lainatyyppi, jossa lainasumma nostetaan kerralla kokonaisuudessaan. Tämä lainasumma maksetaan takaisin sovittujen ehtojen mukaan, yleensä kiinteissä kuukausierissä. Kertaluoton erottaa muista lainatyypeistä sen selkeys ja yksinkertaisuus: lainan koko summa ja takaisinmaksuaika on sovittu etukäteen, eikä lainaa voi nostaa lisää maksuerien aikana. Toisin kuin joustoluotossa, kertaluottoa ei siis voi nostaa uudelleen maksettuaan osan siitä takaisin. Kertaluotto on hyvä valinta silloin, kun tarvitset tietyn summan rahaa kerralla, ja tiedät pystyväsi maksamaan lainan takaisin sovitussa aikataulussa.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus