Kokonaiskorko

Lainan kokonaiskorko on tärkeä tekijä, joka otetaan huomioon lainaa otettaessa. Se on hinta, jonka lainanottaja maksaa lainanantajalle lainan käytöstä. Kokonaiskorkoon vaikuttavat monet tekijät, kuten lainan määrä, laina-aika, viitekorko ja mahdolliset lainanhoitokulut. Kokonaiskorko voidaan ilmaista nimelliskorkona tai todellisena vuosikorkona, joka sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Ymmärrä kokonaiskorko

Opettele, mitä kokonaiskorko tarkoittaa ja mitkä tekijät siihen vaikuttavat.

Vertaile lainatarjouksia

Käytä kokonaiskorkoa apuna lainatarjousten vertailussa. Muista, että alhaisin kokonaiskorko tarkoittaa edullisinta lainaa.

Valitse paras laina

Valitse laina, jonka kokonaiskorko on edullisin ja joka sopii parhaiten omiin tarpeisiisi.

Lainan kokonaiskoron määritelmä ja merkitys

Lainan kokonaiskorko on termi, joka voi aluksi tuntua monimutkaiselta, mutta se on olennainen osa lainan ymmärtämistä. Se tarkoittaa kaikkia lainasta aiheutuvia kuluja, jotka on ilmaistu prosentteina lainan pääomasta. Näitä kuluja voivat olla esimerkiksi nimelliskorko, viitekorko kuten Euribor, sekä mahdolliset muut pankin perimät kulut, kuten tilinhoitomaksut tai avausmaksut.

Kokonaiskorko antaa siis kattavan kuvan siitä, kuinka paljon lainasta todellisuudessa maksetaan. Se ei ole vain pelkkä korko, vaan se sisältää kaikki lainasta aiheutuvat kulut. Tämä tieto on erittäin tärkeä, kun vertaillaan eri lainavaihtoehtoja ja niiden kustannuksia.

On tärkeää ymmärtää, että lainan kokonaiskorko voi muuttua laina-aikana. Esimerkiksi, jos lainan viitekorko nousee, myös kokonaiskorko nousee. Tämä tarkoittaa, että lainan kuukausittainen maksuerä voi kasvaa. Siksi on tärkeää seurata aktiivisesti lainan korkoa ja tarvittaessa neuvotella pankin kanssa lainan ehdoista.

Mitä tarkemmin ymmärrät lainan kokonaiskoron merkityksen, sitä paremmin voit hallita omia talousasioitasi ja tehdä järkeviä päätöksiä lainan otossa. Muista, että lainaa ottaessa kannattaa aina vertailla eri lainavaihtoehtoja ja niiden kustannuksia.

Kilpailuta lainat - Kokonaiskorko

Usein kysytyt kysymykset

Lainan kokonaiskorko pitää sisällään useita eri kuluja. Nämä voivat olla esimerkiksi lainan perustamiskuluja, lainanhoitomaksuja, tilinhoitomaksuja, korkoa korolle -efektin aiheuttamia korkokuluja sekä itse lainan pääoman korkokuluja. Lisäksi kokonaiskorkoon voi sisältyä myös mahdollisia vakuutusmaksuja, jos lainaan liittyy esimerkiksi lainaturvavakuutus. Kokonaiskorko antaa siis kattavan kuvan lainan todellisesta hinnasta.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus