Valtiontakaus

Valtiontakaus on termi, joka liittyy olennaisesti lainoihin. Se tarkoittaa valtion myöntämää takausta lainalle, ja se on yksi tapa saada lisävakuus esimerkiksi asuntolainalle. Valtiontakauksen myöntäminen riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien lainan tyyppi, lainan määrä ja lainanottajan taloudellinen tilanne. Tämä artikkeli tarjoaa yksityiskohtaisen katsauksen siitä, mitä valtiontakaus tarkoittaa, miten se toimii ja miten sitä voidaan hyödyntää lainan saamisessa.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Mahdollisuus saada valtiontakaus
Valtiontakauksen hyödyntäminen lainan saamisessa
Valtiontakauksen hakeminen ja sen ehdot

Valtiontakaus on yksi keino helpottaa lainan saantia ja vähentää lainanottajan taloudellista riskiä. Tutustu, miten voit hyödyntää sitä lainan hankinnassa.

Ensiasunnon hankinta ja valtiontakaus

Valtiontakaus on yleisimmin käytetty ensiasunnon hankinnassa. Valtiontakauksen avulla voit saada asuntolainaa enintään 85 prosenttia asunnon hinnasta. Valtiontakaus on maksullinen lisävakuus, josta peritään 2,5 prosentin takausmaksu.

ASP-laina ja valtiontakaus

Valtiontakaus on mahdollinen myös ASP-lainassa. Kun olet säästänyt vaadittavan 10 % asunnon hinnasta, et tarvitse muita vakuuksia kuin asuntosi. Tällöin valtiontakaus kattaa jopa 90 prosenttia lainan määrästä.

Valtiontakauksen hakeminen

Valtiontakauksen saaminen ei ole automaattista, vaan sitä tulee hakea erikseen. Hakeminen tapahtuu yleensä pankin kautta, ja se on mahdollista saada tuloista ja varallisuudesta riippumatta.

Valtiontakauksen perusteet ja merkitys

Valtiontakaus on tärkeä käsite ymmärtää, jos olet harkitsemassa lainan ottamista esimerkiksi asunnon ostoa varten. Mutta mitä tarkoittaa valtion takaus? Yksinkertaisesti sanottuna, valtiontakaus tarkoittaa sitä, että valtio takaa lainasi maksun pankille, jos sinä et jostain syystä pysty sitä maksamaan. Tämä vähentää pankin riskiä lainan myöntämisessä ja voi helpottaa lainan saamista.

Valtiontakaus on yleisin ensiasunnon ostajien käyttämä lainan takausmuoto. ASP-korkotukilainoissa valtiontakaus on enintään 90 prosenttia lainan määrästä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että valtio takaa lainasta 90 prosenttia ja loput 10 prosenttia on lainanottajan itse maksettava vakuus.

Valtiontakauksen avulla on mahdollista saada lainaa ilman suurta omaa vakuutta. Tämä on erityisesti ensiasunnon ostajille merkittävä etu, sillä heillä ei välttämättä vielä ole suurta omaisuutta, jota käyttää lainan vakuutena.

Valtiontakauksen saamiseksi lainan tulee täyttää tietyt ehdot. Esimerkiksi asunnon hinta ja lainan määrä vaikuttavat siihen, kuinka suuren osuuden lainasta voidaan saada valtiontakauksella. Valtiontakauksen suuruus voi olla enintään 50 000 euroa.

On myös tärkeää huomata, että valtiontakaus ei ole ilmainen. Valtiontakauksen hinta on 2,5 prosenttia takauksen määrästä. Tämä maksu maksetaan pankille, kun laina nostetaan.

Valtiontakauksen avulla voit hakea lainaa asunnon ostoa varten, vaikka sinulla ei olisi suurta omaa vakuutta. Se voi helpottaa asunnon ostamista ja lainan saamista, mutta on tärkeää ymmärtää sen ehdot ja kustannukset.

Kilpailuta lainat - Valtiontakaus

Usein kysytyt kysymykset

Valtiontakaus tarkoittaa lainanottajan kannalta sitä, että jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaansa takaisin, valtio sitoutuu maksamaan sen puolesta. Tämä vähentää lainanottajan riskiä merkittävästi ja voi helpottaa lainansaantia, sillä pankit näkevät valtiontakauksen luotettavana vakuutena. Valtiontakaus voi olla mahdollista saada esimerkiksi asuntolainaan tai opintolainaan.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus