Henkilötakaus

Lainan henkilötakaus tarkoittaa sitä, että joku toinen henkilö ottaa vastuun lainasta, jos lainanhakija itse ei jostain syystä pystykään maksamaan sitä takaisin. Tämä on yksi tapa saada lainaa ilman vakuuksia tai lisävakuutena, jos esimerkiksi asunto ei riitä lainan vakuudeksi. Henkilötakaus on kuitenkin huomattavasti harvinaisempi vaihtoehto lainan vakuuksille, mutta se on mahdollinen ratkaisu esimerkiksi silloin, kun lainanhakijalla ei ole tarpeeksi omaisuutta vakuudeksi.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Henkilötakaus on vaihtoehto, jos lainanhakijalla ei ole tarpeeksi omaisuutta vakuudeksi.
Henkilötakaus on mahdollinen ratkaisu silloin, kun lainaa tarvitaan nopeasti.
Henkilötakaus on harvinaisempi vaihtoehto lainan vakuuksille.

Tutustu Lainaaheti.fi -sivustoon ja löydä itsellesi sopivin lainaratkaisu!

Harkitse henkilötakausta

Jos tarvitset lainaa nopeasti tai sinulla ei ole tarpeeksi omaisuutta vakuudeksi, harkitse henkilötakausta.

Valitse takaaja huolellisesti

Muista, että takaaja on vastuussa lainasta koko varallisuudellaan. Valitse siis takaaja, joka ymmärtää tämän vastuun.

Tutustu Lainaaheti.fi -sivustoon

Lainaaheti.fi -sivusto tarjoaa monipuolisesti tietoa erilaisista lainaratkaisuista, mukaan lukien henkilötakauksesta.

Lainan henkilötakauksen merkitys ja rooli lainaprosessissa

Lainan henkilötakaus on keskeinen osa monen lainaprosessin kulmakivi. Mutta mitä tarkoittaa lainan henkilötakaus? Se on käytännössä sopimus, jossa kolmas osapuoli, eli takaaja, sitoutuu maksamaan lainan takaisin, jos lainanottaja ei pysty hoitamaan omia velvoitteitaan. Henkilötakaus on yksi tapa hakea lainaa ilman vakuuksia, sillä takaaja toimii eräänlaisena vakuutena lainalle.

Henkilötakauksen merkitys

Henkilötakauksella on suuri merkitys sekä lainanottajalle että pankille. Lainanottajalle se mahdollistaa lainan saamisen tilanteissa, joissa hänellä ei ole tarvittavia vakuuksia tai hän ei halua käyttää omaisuuttaan vakuutena. Pankin näkökulmasta henkilötakaus puolestaan vähentää riskiä, sillä se takaa, että laina tulee maksettua takaisin, vaikka lainanottaja ei pystyisikään hoitamaan velvoitteitaan.

Henkilötakauksen rooli lainaprosessissa

Henkilötakauksen rooli lainaprosessissa on toimia vakuutena lainalle. Kun haet lainaa, pankki arvioi aina lainanhakijan maksukyvyn ja luottokelpoisuuden. Jos pankki katsoo, että riski on liian suuri, se voi vaatia lainalle henkilötakausta. Tällöin tarvitset henkilön, joka on valmis ottamaan vastuun lainastasi, jos et itse pysty sitä maksamaan.

Henkilötakaus voi olla myös ratkaisu, jos haluat hakea lainaa ilman vakuuksia. Tällöin takaaja toimii ikään kuin vakuutena lainalle, jolloin pankki voi myöntää lainan ilman reaalivakuuksia.

On tärkeää huomata, että henkilötakaus on sitova sopimus, joka velvoittaa takaajan maksamaan lainan takaisin, jos lainanottaja ei pysty hoitamaan velvoitteitaan. Siksi onkin tärkeää harkita tarkkaan, keneltä henkilötakausta pyytää ja onko takaaja tietoinen kaikista siihen liittyvistä velvoitteista.

Kilpailuta lainat - Henkilötakaus

Usein kysytyt kysymykset

Henkilötakaus lainan yhteydessä tarkoittaa sitä, että joku toinen henkilö, takaaja, sitoutuu maksamaan lainan takaisin lainanottajan puolesta, jos lainanottaja ei itse pysty sitä tekemään. Henkilötakauksen avulla lainanottaja voi saada lainaa, vaikka hänellä ei olisi riittäviä vakuuksia lainan kattamiseksi. Takaaja ottaa siis taloudellisen vastuun lainasta, jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin sovitusti.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus