Vertaislaina

Vertaislaina on rahoitusmuoto, jossa yksityishenkilöt lainaavat rahaa toisilleen ilman perinteistä pankkia välittäjänä. Tämä mahdollistaa yleensä edullisemmat lainaehdot ja korkotason molemmille osapuolille. Vertaislainaus on kasvattanut suosiotaan viime vuosina, ja se on nykypäivänä yleinen tapa rahoittaa esimerkiksi pieniä projekteja tai suurempia hankintoja.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Edullisempi korkotaso
Joustavuus
Helppo hakuprosessi

Tutustu vertaislainan mahdollisuuksiin ja löydä itsellesi sopivin rahoitusmuoto!

Vertaislainan hakeminen

Vertaislainan hakeminen alkaa yleensä netissä toimivan palvelun kautta, jossa täytetään lainahakemus.

Lainatarjousten vertailu

Kun hakemus on jätetty, lainanhakija saa useita lainatarjouksia, joita hän voi vertailla ja valita itselleen sopivimman.

Lainasopimuksen tekeminen

Kun sopiva lainatarjous on löytynyt, lainanhakija tekee lainasopimuksen lainanantajan kanssa.

Vertaislainan määritelmä ja sen toimintaperiaate

Vertaislaina on rahoitusmuoto, jossa lainaa hakeva henkilö tai yritys saa rahaa suoraan toiselta henkilöltä tai yritykseltä ilman perinteistä rahoituslaitosta, kuten pankkia. Tämä lainan muoto on yleistynyt erityisesti Suomessa viime vuosina, koska se tarjoaa joustavan ja usein nopean tavan saada lainaa.

Vertaislainan toimintaperiaate perustuu siihen, että lainaa hakeva henkilö tai yritys jättää lainahakemuksen vertaislainapalveluun. Hakemus tarkistetaan ja hyväksytään palvelun toimesta. Tämän jälkeen lainaa voi hakea kuka tahansa rekisteröitynyt sijoittaja. Sijoittajan on mahdollista valita itse, mihin hankkeisiin hän haluaa sijoittaa rahansa. Tällä tavalla lainan hakija saa rahat ja sijoittaja saa korkotuottoa lainasta.

Vertaislainojen korko määräytyy yleensä markkinoiden mukaan. Korkeampi korko houkuttelee sijoittajia, mutta samalla se tarkoittaa suurempaa kustannusta lainan ottajalle. Toisaalta, jos lainan hakijalla on hyvä luottoluokitus, hän voi saada lainaa alhaisemmalla korolla.

Vertaislainat voivat olla hyvä vaihtoehto perinteisille lainoille, koska ne ovat usein joustavampia ja nopeampia. Vertaislainaa voi hakea milloin tahansa ja rahat saa tilille yleensä nopeasti. Lisäksi vertaislainat eivät yleensä vaadi vakuuksia, joten lainaa on mahdollista saada ilman suuria omaisuuseriä.

Vertaislainat ovat kuitenkin myös riskialttiimpia kuin perinteiset pankkilainat. Koska laina myönnetään ilman vakuuksia, on olemassa riski, että lainan hakija ei maksa lainaa takaisin. Tämä riski on otettava huomioon, kun harkitsee vertaislainan ottamista tai sijoittamista vertaislainoihin.

Kilpailuta lainat - Vertaislaina

Usein kysytyt kysymykset

Vertaislaina on lainamuoto, jossa rahaa lainataan yksityishenkilöltä toiselle ilman pankin tai muun rahoituslaitoksen väliintuloa. Tämä eroaa perinteisestä pankkilainasta siten, että rahat eivät tule pankilta tai muulta rahoituslaitokselta, vaan suoraan toiselta yksityishenkilöltä. Vertaislainan ehdoista sovitaan suoraan lainan antajan ja ottajan välillä. Vertaislainat voivat olla joustavampia kuin perinteiset pankkilainat, mutta niihin liittyy myös omat riskinsä, kuten maksuviiveet tai maksamattomat lainat.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus