Lainan marginaali

Lainan marginaali on termi, joka tulee usein vastaan rahoitusasioita käsiteltäessä. Se viittaa pankin tai rahoitusyhtiön osuuteen lainan korosta, jolla se tekee voittoa. Asuntolainan kohdalla marginaaliin vaikuttavat muun muassa asiakkaan valitsema viitekorko ja asiakaskohtaiset tekijät, kuten luottotiedot. Marginaali on siis osa lainan kokonaiskustannuksia, ja sen suuruus voi vaihdella eri pankkien ja lainatuotteiden välillä.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Viitekorko ja asiakaskohtaiset tekijät vaikuttavat marginaalin suuruuteen
Marginaali on osa lainan kokonaiskustannuksia
Marginaalit vaihtelevat eri pankkien ja lainatuotteiden välillä

Vertailemalla eri pankkien tarjoamia marginaaleja voit löytää itsellesi edullisimman lainan.

Ymmärrä, mitä lainan marginaali tarkoittaa

Lainan marginaali on osa lainan kokonaiskustannuksia, jolla pankki tai rahoitusyhtiö tekee voittoa. Se vaihtelee eri pankkien ja lainatuotteiden välillä.

Vertaile eri pankkien tarjoamia marginaaleja

Eri pankit tarjoavat eri suuruisia marginaaleja. Vertailemalla eri pankkien tarjoamia marginaaleja voit löytää itsellesi edullisimman lainan.

Tee lainapäätös

Kun olet vertaillut eri pankkien tarjoamia marginaaleja, voit tehdä päätöksen siitä, mistä pankista otat lainan.

Lainan marginaalin määritelmä ja merkitys

Lainan marginaali on pankin perimä lisäkorko, joka lisätään viitekorkoon. Se on siis osa korkoa, jonka pankki perii lainasta. Marginaali on pankin tapa kattaa lainasta aiheutuvat riskit ja kustannukset sekä saada voittoa. Se määräytyy pankin ja asiakkaan välisessä neuvottelussa ja se on yleensä kiinteä koko laina-ajan.

Asuntolainan marginaali on erityisen tärkeä, sillä se vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaiskustannuksiin. Asuntolainan marginaali voi vaihdella pankista ja asiakkaasta riippuen. Marginaalin suuruuteen vaikuttavat muun muassa asiakkaan luottotiedot, lainan suuruus, laina-aika ja vakuudet.

Marginaalin merkitys on suuri, sillä se on osa todellista vuosikorkoa. Todellinen vuosikorko kertoo, kuinka paljon laina todellisuudessa maksaa, kun otetaan huomioon koron lisäksi muut lainasta aiheutuvat kulut. Mitä pienempi marginaali on, sitä edullisempi on laina.

Kun vertailet lainoja, marginaalin lisäksi kannattaa ottaa huomioon myös lainan muut kustannukset. Esimerkiksi asuntolainan kohdalla tärkeitä ovat myös lainanhoitokustannukset ja mahdolliset vakuutusmaksut.

Marginaalin suuruus vaihtelee myös markkinatilanteen mukaan. Esimerkiksi taloudellisen epävarmuuden aikana pankit saattavat nostaa marginaalejaan. Toisaalta kilpailutilanne pankkien välillä voi myös laskea marginaaleja.

On hyvä muistaa, että marginaali on vain yksi osa lainan kustannuksia. Lainan kokonaiskustannukset muodostuvat monista eri tekijöistä, joten lainaa valittaessa on tärkeää vertailla eri lainavaihtoehtoja kokonaisuudessaan.

Kilpailuta lainat - Lainan marginaali

Usein kysytyt kysymykset

Lainan marginaali on pankin perimä korko lainasummalle. Se on osa lainan kokonaiskustannuksia ja lisätään viitekoron päälle määrittämään lainan kokonaiskorko. Marginaali on tärkeä tekijä lainan kokonaiskustannuksissa, sillä mitä korkeampi marginaali, sitä enemmän laina tulee maksamaan ajan myötä. Marginaali on pankin tapa kattaa lainan riskit ja se voi vaihdella suuresti eri lainanantajien välillä. Lainanhakijan kannattaa siis vertailla eri pankkien tarjoamia marginaaleja löytääkseen itselleen edullisimman lainan.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus