Tilinhoitomaksu

Tilinhoitomaksu on maksu, joka liittyy lainan tai luoton hallinnointiin. Se on yleensä kuukausittainen maksu, jonka lainanantaja perii lainan tai luoton ylläpidosta. Tilinhoitomaksu voi olla kiinteä summa tai se voi vaihdella riippuen lainan määrästä. Tämä maksu lisätään usein lainan tai luoton kokonaiskustannuksiin.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Lainan hallinnointikulut
Lisätään kokonaiskustannuksiin
Voi vaihdella lainanantajasta riippuen

Tarkista aina tilinhoitomaksu ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Tilinhoitomaksun ymmärtäminen

Tilinhoitomaksu on osa lainan kokonaiskustannuksia. Se on erillinen maksu, joka peritään lainan hallinnoinnista.

Tilinhoitomaksun vertailu

Tilinhoitomaksut voivat vaihdella eri lainanantajien välillä. Vertailemalla eri lainatarjouksia voit löytää edullisimman vaihtoehdon.

Tilinhoitomaksun huomioiminen lainaa hakiessa

Muista ottaa huomioon tilinhoitomaksu, kun haet lainaa. Se lisätään usein lainan kokonaiskustannuksiin, joten se vaikuttaa lainan todelliseen vuosikorkoon.

Mitä tarkoittaa tilinhoitomaksu?

Tilinhoitomaksu on maksu, joka maksetaan luoton ylläpidosta. Se on yksi osa lainojen kuluista, joka luotonantajan määrittelemä ja se peritään yleensä kuukausittain. Tilinhoitomaksu on siis eräänlainen palvelumaksu, joka kattaa luotonantajan hallinnollisia kuluja.

Tilinhoitomaksun suuruus

Tilinhoitomaksun suuruus vaihtelee pankkien ja muiden luotonantajien välillä. Se voi olla esimerkiksi muutaman euron suuruinen kuukausittainen maksu tai prosentuaalinen osuus luoton määrästä. Maksu määräytyy yleensä luotonantajan hinnaston mukaan ja se laskutetaan asiakkaalta erissä, yleensä kuukausittain.

Tilinhoitomaksu ja todellinen vuosikorko

Tilinhoitomaksu vaikuttaa olennaisesti lainan todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko nimittäin kertoo lainan kokonaiskustannukset, sisältäen sekä korot että muut kulut, kuten tilinhoitomaksun. Näin ollen, mitä suurempi tilinhoitomaksu on, sitä suurempi on lainan todellinen vuosikorko.

Tilinhoitomaksun merkitys lainan kustannuksissa

Mikäli luoton nimelliskorko on alhainen, tilinhoitomaksu saattaa nostaa lainan kustannuksia merkittävästi. Sen vuoksi onkin tärkeää ymmärtää, mitä tilinhoitomaksu tarkoittaa ja ottaa se huomioon lainaa vertaillessa. Lainan kokonaiskustannukset löydät aina lainatarjouksen yhteydessä mainitusta todellisesta vuosikorosta.

Yhteenveto

Tilinhoitomaksu on siis osa lainan kuluja ja se maksetaan luoton ylläpidosta. Se on tärkeä ottaa huomioon lainaa hakiessa ja vertaillessa, sillä se vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaiskustannuksiin ja todelliseen vuosikorkoon.

Kilpailuta lainat - Tilinhoitomaksu

Usein kysytyt kysymykset

Rahoituslaitoksen näkökulmasta tilinhoitomaksu on tulonlähde, joka kattaa tilin ylläpitoon ja hallinnointiin liittyvät kulut. Se on osa pankin palveluhinnoittelua ja auttaa kattamaan muun muassa tilitapahtumien käsittelyn, asiakaspalvelun ja tietojärjestelmien ylläpidon kustannuksia.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus