Lainan avausmaksu

Lainan avausmaksu on terminä monelle tuttu, mutta sen merkitys ei välttämättä ole kaikille selvä. Se on yksi osa lainan kuluista, joita maksetaan yleensä lainaa avattaessa. Avausmaksu voi vaihdella suuresti eri lainantarjoajien välillä ja se voi olla joko kiinteä summa tai prosenttiosuus lainan määrästä. Tämä maksu on osa lainan todellista vuosikorkoa, joka sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut ja korot.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Osana lainan kuluja
Vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin
Vertailu kannattaa

Muista aina vertailla lainoja ja niiden kuluja ennen lainapäätöksen tekemistä.

Tutustu lainaehtoihin

Lue lainaehtojen sisältö huolellisesti ja varmista, että ymmärrät kaikki lainaan liittyvät kulut, kuten avausmaksun.

Vertaile lainatarjouksia

Vertaile useita eri lainatarjouksia ja niiden kuluja. Huomioi erityisesti avausmaksun suuruus ja sen vaikutus lainan kokonaiskustannuksiin.

Tee lainapäätös

Tee lainapäätös vasta, kun olet vertaillut useita lainatarjouksia ja löytänyt itsellesi edullisimman vaihtoehdon.

Lainan avausmaksu - mikä se on?

Lainan avausmaksu on yksi monista kuluista, joita lainan ottamiseen liittyy. Se on kertaluonteinen maksu, joka maksetaan heti lainan myöntämisen yhteydessä. Tämä maksu on eräänlainen palkkio pankille tai muulle lainanmyöntäjälle siitä, että he tarjoavat lainaa asiakkaalle.

Avausmaksu ei ole sidoksissa lainan määrään tai laina-aikaan, vaan se on yleensä kiinteä summa, joka veloitetaan jokaisesta myönnetystä lainasta. Summa voi vaihdella eri lainantarjoajien välillä, ja se on yksi tekijä, jota kannattaa vertailla lainavertailussa.

Avausmaksu lisätään usein lainan pääomaan, eli se lisätään siihen summaan, jonka asiakas on lainannut. Tämä tarkoittaa, että avausmaksu maksetaan takaisin osana kuukausittaista maksuerää.

Avausmaksun lisäksi lainasta voi aiheutua muita kuluja, kuten tilinhoitomaksu, joka on kuukausittainen maksu lainan hallinnoinnista. Lisäksi lainasta peritään korkoa, joka on pankin perimä hinta lainatusta rahasta.

On tärkeää huomioida, että avausmaksu vaikuttaa lainan todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko kertoo lainan kokonaiskustannukset prosentteina, ja se sisältää kaikki lainan kustannukset, mukaan lukien avausmaksun ja mahdolliset muut palkkiot ja korot.

Kilpailuta lainat - Lainan avausmaksu

Usein kysytyt kysymykset

Lainan avausmaksu on kertaluonteinen maksu, jonka lainanantaja perii lainasopimuksen tekemisestä. Se on osa lainan kokonaiskustannuksia ja maksetaan yleensä lainan nostamisen yhteydessä. Avausmaksun suuruus vaihtelee lainanantajien ja lainasummien välillä. Avausmaksu vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin siten, että mitä suurempi avausmaksu on, sitä kalliimpi laina on kokonaisuudessaan. Onkin tärkeää vertailla eri lainavaihtoehtoja ja niiden kokonaiskustannuksia ennen lainapäätöksen tekemistä.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus