Järjestelypalkkio

Järjestelypalkkio on termi, johon usein törmäämme lainaa hakiessamme. Se on yksi monista kuluista, jotka voivat liittyä lainan ottamiseen. Järjestelypalkkio on pankin tai muun lainantarjoajan perimä maksu, joka liittyy lainan järjestämiseen ja käyttöönottoon. Tämä maksu vaihtelee eri lainantarjoajien välillä ja se voidaan periä esimerkiksi asuntolainan tai luottokortin myöntämisen yhteydessä.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Lainan kokonaiskustannukset sisältävät järjestelypalkkion
Järjestelypalkkio vaihtelee pankista pankkiin
Järjestelypalkkio vaikuttaa lainan todelliseen vuosikorkoon

Tutustu tarkemmin järjestelypalkkioon ja sen merkitykseen lainaa hakiessa Lainaaheti.fi -sivustolla.

Tutustu lainaehtoihin

Lue huolellisesti lainatarjouksen ehdot, joista selviää muun muassa järjestelypalkkion suuruus.

Vertaile lainatarjouksia

Älä tyydy ensimmäiseen tarjoukseen, vaan vertaile eri pankkien lainaehtoja ja järjestelypalkkioita.

Ota huomioon lainan kokonaiskustannukset

Muista, että lainan kokonaiskustannukset koostuvat useista eri tekijöistä, kuten koroista, järjestelypalkkiosta ja muista mahdollisista kuluista.

Järjestelypalkkion merkitys lainaprosessissa

Järjestelypalkkio on keskeinen käsite lainaprosessissa. Se tarkoittaa pankin tai muun lainanantajan perimää maksua lainan järjestämiseen liittyvistä toimenpiteistä. Järjestelypalkkiota voidaan verrata palvelumaksuun, joka peritään esimerkiksi luottokortin avaamisesta tai pankkitilin ylläpidosta. Järjestelypalkkio on siis osa lainan kokonaiskustannuksia.

Yleensä järjestelypalkkio maksetaan lainan nostamisen yhteydessä. Sen suuruus riippuu monista tekijöistä, kuten lainan määrästä, laina-ajasta ja pankin omasta hinnoittelupolitiikasta. Järjestelypalkkio voi olla kiinteä summa tai prosenttiosuus lainan määrästä.

On tärkeää huomata, että järjestelypalkkio ei ole sama asia kuin korko. Korko on se maksu, jonka lainanottaja maksaa lainanantajalle lainatusta rahasta ajan kuluessa. Järjestelypalkkio sen sijaan on yksittäinen maksu, joka peritään lainan järjestämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

Järjestelypalkkio on yleinen käytäntö monissa pankissa, mutta se ei ole aina välttämätön. Joissakin tapauksissa lainan voi saada ilman järjestelypalkkiota. Tämä voi olla mahdollista esimerkiksi, jos lainanottaja on pankin pitkäaikainen asiakas tai jos hänellä on muita merkittäviä pankkisuhteita.

On myös tärkeää muistaa, että järjestelypalkkio on yleensä neuvoteltavissa. Lainanottaja voi yrittää saada pankin alentamaan järjestelypalkkion määrää tai jopa luopumaan siitä kokonaan. Tässä voi auttaa esimerkiksi hyvä luottotietohistoria tai vahva taloudellinen asema.

Lopuksi, järjestelypalkkio on yksi monista tekijöistä, jotka vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin. Siksi lainaa hakiessa on tärkeää ottaa huomioon kaikki lainan kustannukset, ei pelkästään korkoa tai marginaalia. Tämä auttaa ymmärtämään, kuinka paljon laina todellisuudessa maksaa ja auttaa tekemään parhaan mahdollisen päätöksen.

Kilpailuta lainat - Järjestelypalkkio

Usein kysytyt kysymykset

Järjestelypalkkio on maksu, jonka pankki tai muu rahoituslaitos perii lainan järjestelyistä tai uudelleenjärjestelyistä. Se voi liittyä esimerkiksi lainan hakemiseen, myöntämiseen tai lainaehtojen muuttamiseen. Järjestelypalkkion suuruus vaihtelee eri lainantarjoajien välillä ja se voi olla kiinteä summa tai prosenttiosuus lainan määrästä.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus