Brutto

Brutto on taloudellinen käsite, joka tarkoittaa kokonaissummaa ennen vähennyksiä ja veroja. Tämä termi on yleisimmin käytetty viitatessa palkkaan, mutta sitä voidaan soveltaa myös muihin taloudellisiin tilanteisiin. Tässä artikkelissa selvennämme, mitä brutto tarkoittaa erityisesti palkan yhteydessä ja miten se eroaa nettopalkasta.

€ 1,000 € 60,000
1 vuotta 15 vuotta
Arvioitu kuukausierä € 342/kk

Tämä arvio on laskettu käyttäen nimelliskorkoa 5.0%.

  • Henkilökohtainen korko
  • Kokeile ilman sitoumusta
  • Ei vaadi vakuuksia

Esimerkki lainan kustannuksista: Lainasumman ollessa €, nimelliskorko . Esimerkin takaisinmaksuaika on vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 30 €. Takaisinmaksettava kokonaissumma on €, jolloin kuukausittainen lainan maksu €. Lainasummat 1000 € – 60000 €, takaisinmaksu 1-15 vuotta. Nimelliskorko on 4,19 % – 20 % ja vuosittaiset lainakustannukset 0 – 150 €.

Tarkkaa taloudellista ymmärrystä
Brutto vs netto selitettynä
Palkkaan liittyvät termit selitettynä

Tutustu bruton ja neton eroon ja ymmärrä paremmin palkkaasi!

Määritellään brutto

Brutto on taloudellinen termi, joka tarkoittaa kokonaissummaa ennen vähennyksiä ja veroja. Esimerkiksi bruttopalkka on työnantajan maksama summa ennen verojen ja muiden vähennysten tekemistä.

Mikä on bruttopalkka?

Bruttopalkka tarkoittaa työntekijälle maksettavaa sopimuksen mukaista maksua ennen veroja ja muita vähennyksiä. Tästä summasta vähennetään vielä verot sekä muut maksut, kuten eläkemaksut ja työttömyysvakuutusmaksut, jolloin saadaan nettopalkka.

Miten brutto vaikuttaa sinuun?

Ymmärtämällä bruton merkityksen, voit paremmin arvioida, kuinka paljon sinulle jää käteen palkasta verojen ja muiden vähennysten jälkeen. Tämä auttaa sinua suunnittelemaan talouttasi ja ymmärtämään paremmin, kuinka paljon sinun tulee ansaita voidaksesi kattaa kulut ja säästää.

Bruttohinta ja sen merkitys

Bruttohinta tarkoittaa tuotteen tai palvelun hintaa, johon on sisällytetty kaikki mahdolliset lisäkustannukset, kuten arvonlisävero tai muut maksut. Tämä on hinta, jonka kuluttaja maksaa ostotapahtuman yhteydessä, ja se on yleensä se hinta, joka on esitetty tuotteen hintalapussa tai palvelun hinnastossa.

Bruttohinnan merkitys on siinä, että se antaa kuluttajalle selkeän kuvan siitä, kuinka paljon rahaa häneltä tulee menemään tuotteen tai palvelun hankintaan. Tämä tekee hintojen vertailusta helpompaa, sillä kaikki mahdolliset lisäkustannukset on jo huomioitu hinnassa. Bruttohinta on siis se summa, joka sinun tulee maksaa tuotteesta tai palvelusta.

Bruttohinta eroaa nettihinnasta, joka on hinta ilman arvonlisäveroa tai muita lisäkuluja. Netti- ja bruttohinnan välinen ero on tärkeä ymmärtää, sillä se auttaa hahmottamaan, kuinka suuri osa ostoksen hinnasta koostuu veroista ja muista lisäkuluista.

Bruttopalkka puolestaan tarkoittaa työntekijän palkkaa ennen verojen ja muiden vähennysten tekemistä. Kun nämä vähennykset on tehty, jäljelle jäävä summa on nettopalkka, joka on se rahamäärä, joka työntekijälle todellisuudessa maksetaan ja jää käteen.

Bruttohintaan liittyviä termejä käytetään monilla eri aloilla, ja ne auttavat arvioimaan tuotteiden ja palveluiden todellista arvoa. On tärkeää ymmärtää, mitä nämä termit tarkoittavat, jotta voit tehdä tietoisia päätöksiä ostoista tai työpaikan valinnasta.

Kilpailuta lainat - Brutto

Usein kysytyt kysymykset

Brutto taloudellisessa kontekstissa viittaa kokonaismäärään ennen verojen tai muiden vähennysten tekemistä. Esimerkiksi bruttotulo on henkilön tai yrityksen kokonaistulot ennen veroja ja muita vähennyksiä. Bruttosumma voi siis olla suurempi kuin netto, joka on summa verojen ja muiden vähennysten jälkeen.

Lainaa heti - kilpailuta ja säästä

Lainaaheti.fi kilpailuttaa lainat puolestasi - minkälaista lainaa sinä saisit?

Täytä Lainahakemus